Gaziantep Şehitkâmil'de Karşıyaka Polis Merkezi önünde çalıntı araç ile yaşanan bombalı saldırı ardından alarma geçen Mardin polisi, Kızıltepe ilçesinde çalınan araç için alarma geçti.

Kızıltepe ilçesinde dün çalınan 47 KZ 724 plakalı beyaz Şahin marka araç, Mardin’in Yenişehir semtinde Türkmen geçidinde terk edilmiş halde bulundu. Sahibi tarafından çalıntı ihbarı vermesi üzerine polis, Mardin ve Kızıltepe ilçesinde alarma geçti.

ARAÇ FÜNYE İLE PATLATILDI

Bir ihbar üzerine Türkmen geçidinde yola terk edilmiş vaziyette aracı bulan polis alarma geçti. Kızıltepe-Mardin yolunu trafiğe kapatan polis, olay yerine bomba imha ekipleri çağırdı. Ekipler, bomba olma ihtimali üzerine aracı fünye ile uzaktan kumanda ile patlattı. İnceleme yapan polis, aracın, dün Kızıltepe ilçesinde çalınan araç olduğunu tespit etti. Parmak izi ve daha detaylı inceleme için polis, aracı Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olaydan sonra Kızıltepe Mardin karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.Çevre güvenliği alan polis, daha sonra yolu trafiğe açtı.
Kaynak: cha