AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 1944 yılında inşa edilen ve yeni cezaevinden sonra atıl durumda kalan yarı açık ve kapalı cezaevi’ndeki mahkûmların T Tipi Cezaevi’ne nakledildiğini, yeni adliye binasının bu alana yapılacağını belirtti.

        AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Başkanı Ömer Sayın ve İlçe Başkanı Erol Özak ile birlikte 1944 yılında inşa edilen ve yeni cezaevinden sonra atıl durumda kalan Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi’ni ziyaret Betasus etti. Basın mensuplarına bilgi veren AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yeni adliye binasının ihale çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirterek, yeni adliye sarayının Bolu’ya yakışır bir yapı olacağını söyledi.

        Yeni cezaevinden sonra atıl duruma gelen 1944 yılında inşa edilen cezaevi ile ilgili bilgi veren Ercoşkun, “1944 yılından bu yana hizmet eden, gerek Bolu içinden gerekse Bolu dışından birçok kişinin anılarının, hatıralarının olduğu cezaevi şu anda boş durumda. Komando Tugayı’nın yanında bulunan F tipi cezaevinin yanına T tipi cezaevi yapımı yaklaşık iki yıldır devam ediyordu. Son sistem, göz taramasına kadar faaliyette olan T tipi cezaevi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Doğalgazla ilgili bağlantı çalışmalarından dolayı bir miktar gecikti. Yoksa normal şartlarda kış başında tamamlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde her şeyi modern, son sitem şekli ile tamamlandı. Gerek Bolu’ya gerekse bölgeye hizmet edecek şekilde bir cezaevi hizmete girdi. Tabi buradaki mahkumlar da T tipi cezaevine tahliye edildi. Burası tamamen boş vaziyette. Buraya adliye binası yapılacak. Bazı büyükşehirlerde göremeye alıştığımız, Bolu’ya yakışacak, içindeki bütün birimlerin aktif olarak çalışabileceği, rahat çalışabileceği, vatandaşın da rahat hizmet alabileceği, hızlı hizmet alabileceği yeni adliye sarayını bu bölgede gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili plan proje çalışmaları son noktaya gelmiş durumda. Ankara’da Adalet Bakanlığı’nı da ziyaret ettik. Artık her şeyimizle hazır olduğumuzu ve bir an önce yeni adalet sarayının ihale edilerek inşaatının başlaması noktasında gerekli adımların atılması isteğimizi belirttik. İnşallah önümüzdeki günlerde Bolumuz, Bolu’ya yakışan, son sistem, modern bir adliye sarayına kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

        AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın da yeni yapılacak adliye sarayı ile ilgili şunları söyledi: “Yeni adliye sarayının şimdiki kapasitesinin belki on katından da fazla alanı var. İlerisi için bir öngörüde bulunmak zor. Ama gerçekten Bolumuza yakışan, adalet mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın çok rahatlıkla girip çıkabilecekleri, en güzel hizmeti en güzel fiziki ortamda alabilecekleri bir adliye sarayı olacak inşallah.”
Kaynak: cha