Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Bize diyorlar ki 'sayın bakanım bitirin şu terörü. Ne duruyorsunuz bitirin.' 'Peki nasıl bitireceğiz' diye soruyorum. 'Vurun, nerede görürseniz vurun.' Devlet terörün yaptığını yapamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. İnsanlarımızın canı da, malı da özgürlüğü de, gevenliği de teminat altındadır. Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız." dedi.

Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su Şişeleme Tesisleri'nin temel atma törenine katılan Binali Yıldırım, terör saldırılarına tepki gösterdi. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Milletimizi bölmeye, ülkemizi bölmeye çalışan gafillere buradan sesleniyorum. Bu ülkeyi bölmeye bu milleti birbirine düşürmeye sizin de gücü yetmez, efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet 1071 yılından beri kader birliği yaptı. Sen Kürtsün demedi. Sen Türksün demedi. Sen Alevisin demedi. Sen Sunnisin demedi. Bir olduk, beraber olduk, savaşları beraber kazandık. Tasada birlikte olduk. Kederde birlikte olduk. Sevinçte birlikte olduk. Bu birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar elbet mutlaka pişman olacaklar, perişan olacaklar. Acılar yaşasak da birliğimizi beraberliğimizi muhafaza ederek bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkarmaya ahd ettik, karar verdik. Bu kararlılığımız bugün düne göre daha fazladır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bizim bu noktada milletimizden istediğimiz tek şey var. Terör şebekelerine karşı bu ülkenin birliğine beraberliğine karşı gayret gösterenler, onlara çanak tutanlara rağmen moral değerlerinizi en yüksek düzeyde tutacaksınız. Birliğinizi beraberliğinizi daha da mökkem hale getireceksiniz. Teröre vereceğimiz en büyük mesaj budur. İşte Erzincan işte Türkiye’nin birliği beraberliği. Her rengi ile her inancı ile Erzincan Türkiye’ye örnek olarak duruyor karşınızda."

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bize diyorlar ki sayın bakanım bitirin şu terörü. Ne duruyorsunuz bitirin. Peki nasıl bitireceğiz diye soruyorum. Vurun nerede görürseniz vurun. Devlet terörün yaptığını yapamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. İnsanlarımızın canı da, malı da özgürlüğü de, gevenliği de teminat altındadır. Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız. Ülkeyi bölmek isteyenlere buyurun bölün mü diyeceğiz. Dediklerine boyun mu eğeceğiz. Elbette eğmeyeceğiz. Hukukun içinde kalacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız, mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki onların efendileri kim olursa olsun, nereden destekleri olursa olsun, bizim arkamızda duası desteği olan 75 milyon Türk milleti var. Başımızda ay yıldızlı bayrağımız var." diye konuştu.

"BİR HAYALİN, BİR ÜMİDİN TEMELİNİ ATMAK ÜZERE TOPLANDIK"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bugün burada bir hayalin, bir ümidin temelini atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu özel günü bir şenlik havasında kutlamak isterdik. Ancak şehitlerimizin acısı yüreklerimizde ki acısı tazeliğini korurken buruk bir sevinç yaşamanın ötesine geçemiyoruz.

Temelini ve gücünü bu ülkeden alan Türk Kızılayının da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaya devam edeceğini anlatan Akar, "Afet dönemlerinde yada kan ihtiyacında adı daha sık anılan Türk Kızılay’ının hizmetleri afetlerle ve kan temini ile sınırlı değildir. Bugün 770 şubesi 10 bin seçilmiş yöneticisi, 500 bin gönüllüsü ile Miammar’dan Somali’ye, Haiti’den, Endenozya’ya, Pakistan’dan Japonya’ya kadar uzanan 50’yi aşkın ülkede ve yurt içinde yürüttüğü insani yardım operasyonları ile dünyanın en önde gelen yardım kuruluşlarından biridir. Başka bir ifadeyle Türk Kızılay’ı ihtiyaç duyulan her alanda insani değerler doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlığın yanında olmak adına kendisini geliştirip güçlendirmekte bu sebeple hizmet alanlarını her geçen gün genişletmektedir. Temelini atacağımız tesis Erzincanımızın bize sunduğu eşsiz nimetlerden sadece biri olan ekşi suyu yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca insana ulaştırmamızı sağlayacak." dedi.
Kaynak: cha