Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sosyolog İsmail Beşikçi'yi makamında ağırladı. Baydemir, Diyarbakır'da Beşikçi'yi ağırladığından ötürü büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

        İsmail Beşikçi Vakfı’nın kurucularından İbrahim Gürbüz ve Yazar Şeyhmus Diken ile birlikte gelen Beşikçi, Baydemir’e cezaevi mektuplarıyla ilgili bir kitabını imzalayarak armağan etti. Baydemir, yaşamı boyunca aldığı en değerli armağanlardan birinin bu olacağını söyledi.

        Baydemir, Beşikçi'yi Diyarbakır'da yeniden gördüğünden ötürü büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. Baydemir, “Gerçek manada bir aydını bugün Diyarbakır’da ağırlamak hakikaten çok büyük bir onurdur. Kürt ve Türk halkının da vicdanını temsil eden sınırlı sayıdaki akademisyenlerden birini bu kentte ağırlamak benim açımdan çok büyük bir onurdur.” şeklinde konuştu.

        Sosyolog İsmail Beşikçi de Diyarbakır’a gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Diyarbakır'a, 1971’den bu yana ilk defa geldiğini belirten Beşikçi, "Ama insan her şeyi gönlüyle de görebilir, kalbiyle de izleyebilir. Bizimki 1974’ten sonra böyle değerlendirilebilir. Gelemedim ama gönlümüzde, kalbimizde, olanları, bitenleri izlemeye çalıştık. Geçen anları izlemeye çalıştık. Benim bundan sonra daha sık gelişim olur.” diye konuştu.

        Daha sonra Baydemir, Beşikçi’ye Büyükşehir Belediyesi’nin ürünleri olan Ayşe Şan ve Aram Tigran biyografisiyle, Dengbej Antolojisi’ni hediye etti. Baydemir, ayrıca, “Lütfen yazmaya devam edin” diyerek, Beşikçi’ye kalem armağan etti.

Kaynak: cha