Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ne zaman bir yeni düzenleme konuşulsa ertesi gün infial uyandıracak, o düzenlemeyi yapmayı engellemeye dönük bir saldırı meydana geldiğini söyledi.

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki incelerini tamamlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şırnak’a gelerek, buradaki temaslarını sürdürüyor.

Türkiye'de birlik ve beraberliği sağlayacak, vatandaşın kendi dilini ve kültürünü yaşayabileceği, demokratik haklarını rahat kullanabileceği bir ortam oluşturulduğunu kaydeden Bakan Eker, "Ancak bu ortamı baltalamaya çalışan güçler var. Fabrika açıyoruz ertesi gün yoluna mayın konuluyor. İstihdam alanı sağlıyoruz ertesi gün yoluna dinamit döşeniyor. Tek maksatları bu memleketin gelişmesini engellemek. Ama AK Parti bu ülkedeki Kürt sorununu çözecektir. Çünkü bu ülkenin her yerinde sadece AK Parti var. Diğer partiler ülkenin her bölgesinde yok. AK Parti Hakkari’den Edirne’ye, Rize’den Mersin'e kadar ülkenin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyinde de var. " dedi.

Bakan Eker, "Şırnak’ın gelişmesi için burada kayıtlı bulunan çiftçiye 42 milyon TL hibe verdik. 2012’nin ilk altı ayında verdiğimiz hibe miktarı 36 milyon TL. Bölgenin gelişmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelere ilginin az olması ise bizi çok üzüyor.” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR

Şırnak’a varır varmaz ev ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Eker, 7 çocuk annesi ve dul olan Fadime Özen isimli bayanın evine geçti. Dul kadının sorunlarını uzun uzun dinleyen Bakan Eker, okula giden çocuklar için ailenin şartlı nakit transferi yardımından yararlanıp yararlanmadığını sordu. Mariobet 4 çocuğunun okula gittiğini belirten Fadime Özen isimli dul bayan, oturduğu evinin harabeden farksız olduğunu belirterek, Bakan Eker'den kendisine yardımcı olmasını istedi. Dul bayanın isteklerini yerine getireceklerini belirten Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, gerekli notları aldıklarını ve söz konusu evi yapacaklarını söyledi.

Hane fertleri ile Kürtçe sohbet eden Bakan Eker daha sonra AK Parti Şırnak İl Başkanlığı binasına geçti. Burada parti teşkilatı tarafından karşılanan Bakan Eker, teşkilat üyeleri ile görüşme yaparak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, kısa bir süre önce genç bir kadro ile göreve geldiklerini ve gerçekleştirdikleri kongrede de Bakan Eker’in kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Kendisinin de bölge çocuğu ve Kürt olduğunu belirten Bakan Eker, “Evet, Türkiye’de Kürt sorunu var ve AK Parti bu sorunu çözecektir. Yıllar boyunca bu ülkede Kürtçe yasaklandı ve bu bölgede kimlerin neler çektiğini hepimiz biliyoruz. Geçmişte çok ciddi hattalar yapıldı. Ama biz AK Parti hükümeti olarak bu hataların üstüne gittik ve gitmeye devam edeceğiz. Bugün, Kürtçe her yerde serbest bir şekilde konuşulabiliyor. Okullarda Kürtçenin seçmeli ders olması gündemde. Üniversitelerde Kürtçe akademi bölümleri açıldı ve bugün burada öğretmenler yetiştiriliyor." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha