Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi Merkezi’nde kurulan tomoterapi cihazının açılışını yaptı. Cihaz hakkında doktorlardan bilgi alan Akdağ, cihazın bölgedeki kanser hastaları için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, Cuma namazı sonrası Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi Merkezi’ne geçti. Burada tomoterapi cihazını törenle hizmete açan Akdağ, sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılardan Bahis Siteleri dolayı özeleştirilerde bulundu. Doktor başına düşen hasta sayısının Avrupa ülkelerine göre iki kat fazla olduğuna dikkat çeken Akdağ, bunun, geçmiş dönemlerde uygulanan yanlış sağlık politikaları ve siyasi inatlaşmalardan kaynaklandığını ifade etti. Akdağ, yetersiz olan eleman ihtiyacını karşılamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını da aktardı.

Bursa, Trabzon, Kocaeli, Ankara’da ve İstanbul’da da özle bir merkezde bulunan tomoterapi cihazı, Doğu Anadolu’da bölgesinde bir ilk oldu. Tomoterapi ile aynı anda vücudun veya ilgili organın farklı bölgelerindeki kanserli hücreler tedavi edilebilmekte. Cihaz, kanserli olmayan dokuları maksimum derecede koruyarak ışınlama yapabiliyor.
Kaynak: cha