Siirt Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, av sezonunun başladığını belirtti. I. Grup kuşlar için Siirt’te bıldırcın ve üveyik ile IV. Grup kuşlar içinde alakarga, küçük karga, ekin kargası, karakargası, leş kargası avı 25 Ağustos tarihinde avıyla açılıyor.

Amcalar, "Avcılık belgesi ve izni olan kişilerce avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller hariç) avlanmak serbesttir. Ancak yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir." dedi.

Nevzat Amcalar, ayrıca av sezonunda avlanmak isteyenlerin avcılık belgelerinin vize işlemlerinin tamamlanması ve avlanma izin kartlarının da Şube müdürlüğünde temin edilmesi gerektiğini söyledi

Avcıların ava çıktıkları zaman yanlarında bulundurması gereken avcılık belgesi, yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve avlanma kartlarına sahip olanların yasal olarak avcılık yapabileceğini ifade eden Amcalar, bu belgelere sahip olmayan kişilerin avlanmalarına yasal olarak izin verilmeyeceğini belirtti.

Oluşabilecek kazalara karşı avcıların daha dikkatli olmalarını isteyen Nevzat Amcalar, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.
Kaynak: cha