Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’ne hukuk ve diş fakültesinden sonra Eczacılık ve İslami Bilimler fakülteleri kuruldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’nin yeni açılan bölümlerler birlikte büyük bir gelişme ve dönüşümün yaşandığını söyledi. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada ülke genelinde yüksek öğretimde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü, her ile bir üniversite kazandırıldığını belirterek Afyonkarahisar’ın da bu yatırımlardan önemli oranda pay aldığını kaydetti.

AKÜ’nün akademik birimlerine 4 yeni fakülte daha eklendiğini belirten Eroğlu, Hukuk ve Diş Hekimliği fakültelerinden sonra Bakanlar Kurulu kararıyla, AKÜ'ye Eczacılık Fakültesi ile İslami Bilimler Fakültesi kurulduğunu anlattı.

Eroğlu, “Son 9 yılda yapılan çalışmalarla AKÜ bünyesinde, yeni yüksek okullar ile fakülteler kazandırıldı. Hükümetimiz döneminde yeni açılan fakültelerle AKÜ bünyesinde fakülte sayısı 13’e çıkmıştır. Hukuk fakültesi binası tamamlandı. Diş hekimliği fakültesi hasta kabulüne başladı. Türkiye’nin en modern donanımlı 200 yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ise tamamlanmak üzere.” dedi.



Kaynak: cha