Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Solak, Türkiye’nin en büyük termal tedavi merkezi ve oteli olacak Fuar Termal Otel’inin inşaatını inceledi. Heyet, Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, yönetim kurulu üyeleri Ali Ertan Ercan ve Nizamettin Kazan'dan bilgi aldı.

Vali Balkanlıoğlu, önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan beş yıldızlı oteller sayesinde dünyada termal dendiğinde Afyonkarahisar’ın akla geleceğini söyledi. Fuar Termal Otelin Afyon’un en güzel otellerinden biri olacağını belirten Balkanlıoğlu, "Burada işin başında bulunanların doktor olması ayrıca bir avantaj sağlayacak. Burası Türkiye’nin en büyük tedavi merkezi olacak aynı zamanda. Riske giren pazarlık yapan, ‘ben bu işi yaparım’ diyen insanlar sayesinde şu anda 8 tane 5 yıldızlı termal otelimiz çalışıyor. 2 tanesi de inşaat halinde. Bildiğim kadarıyla da 2-3 tanesi de ruhsatı aldı. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız pastayı paylaşmak yerine pastayı büyütecekler." dedi.

Otellerin hem istihdam sağlayacağını, hem de kentin tanıtımına önemli katkıda bulunacağını belirten Balkanlıoğlu, her gün onlarca insanın ‘iş’ diye kapılarını çaldıklarını bunları gönderebilecekleri mekanların sınırlı olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, "İşte buralarda iyi bir eğitimle insanlar hizmet sektöründe çalışabilirler. Otelcilik ve hizmet sektöründe dünyada Türkiye ile rekabet edecek ülke yok. Ben dünyanın birçok ülkesine gittim 40 kadar ülkeye gittim, birçok otellerde kaldım, Türkiye’deki kadar mutfağı zengin, hizmet kalitesi mükemmel otel yok. O bakımdan biz çok iyiyiz." diye konuştu.

"İSTİHDAMA VE İLİN TANITILMASINA ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Fuar Grubun özel hastaneden sonra termal otel yapımıyla büyük bir boşluğu dolduracağını Timebet söyledi. Çoban, dünyanın en büyük otellerden birisinin yapılmasından dolayı mutlu olduklarını bunun istihdama ve ilin tanıtılmasına önemli katkıları olacağını kaydetti.

AKÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Solak da otelin 5 bin kişiyi barındıracak kapasitede olmasının dünya standartlarında olduğunu kaydetti. Solak, uluslararası kongre yapma yeteneğinde olan bir otele kavuşmanın önemli olduğunu belirtti.

Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yücel, "Sayın valimize, belediye başkanımıza, rektörümüze canı gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten bizi yüreklendiriyorlar bir de ziyaretler vesilesiyle problemler sıcağı sıcağına görüşülüyor ve gerçekten işlerin bürokratik anlamda hızlı ilerlemesini sağlıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: cha