Erzurum'da Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Yurtman, kalbinde 4 damarı tıkalı babasını by pass ameliyatı ile yeniden sağlığına kavuşturdu. Ameliyat masasına yatarken en ufak bir tereddüt yaşamadığını ifade eden baba Nevzat Yurtman(70), oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

BENDEN ÇOK AMELİYATA GİREN EKİP HEYECANLANDI

Memleketi Antalya'da bir yakınının düğününde aniden rahatsızlanan Nevzat Yurtman, hastanede kalp damarlarından dördünün tıkalı olduğu öğrendikten sonra Erzurum'da Şifa Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı oğluna kendisini teslim etti. Zor bir ameliyatı başarılı ile tamamlayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Yurtman, “Ön tanılar babamın acil ameliyat olmasını gerektiriyordu. Durumu babama anlattım o da hiç tereddüt etmeden 'oğlum sana güveniyorum, ne gerekiyorsa yap' dedi. Bu tarz ameliyatlar doktorlar için zordur. Bu nedenle ameliyat süresince hep işime odaklandım. Hastanın babam olduğunu hiç düşünmedim. Benden çok ameliyata giren ekip daha çok heyecanlandı. Her cerrah ameliyatı hastasının iyi olması için yapar. Kalp ameliyatları zor ve riskli ameliyatlardır. Diğer hastalarımda yaşadığım stres ve sıkıntıyı azda olsa babamda da yaşadım. Babamın ameliyatı çok başarılı geçti. Şu anda kendisini sağlıklı görmek beni mutlu ediyor.” dedi.

Doktor oğlunun ameliyatı ile sağlığına kavuşan baba Nevzat Yurtman ise en ufak bir tereddüt yaşamadan masaya yattığını, kendisi ile her zaman gurur duyduğunu söyledi.

AMELİYATI YAPAN OĞLUM OLDUĞU İÇİN TEREDDÜT ETMEDİK

Anne Meliha Yurtman’da kalp ameliyatının zor karar verilen riskli ameliyat olduğunu bildiklerini fakat ameliyatı oğlunun yapacak olması nedeniyle tereddüt yaşamadıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Doktorumuz kendi çocuğumuz olduğu için ve kendisinin bu konuda daha önce çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiğini biliyorduk. Bu nedenle karar vermede hiç zorlanmadık. Sonuçta Antalya'da da bu ameliyatı yaptırabilirdik. Oğlumuza güvendiğimiz için kalkıp Erzurum’a geldik. Bu sözüm kalp ameliyatı için büyük şehirlere gitmek isteyenlere bir çağrı olsun Şifa Hastanesi'nde gönül rahatlığı ile ameliyat olabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.
Kaynak: cha