Güney Kıbrıs’ın özellikle bankacılık sektöründe yaşadığı sorunlar çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Destek Mekanizmasına başvurmasının ardından Güney’de temaslarda bulunan Troyka yetkilileri, Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunlarının “beklediklerinden daha kötü olduğu” vurgusu yaptılar.

Rum Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Troyka üyelerinin Rum ekonomisini beklediklerinden daha kötü bir durumda bulduklarını söylediklerini yazdı.

Habere göre Troyka üyeleri, Rum Meclisi Ekonomi Komitesi ile yaptıkları ve kayıtlara geçen görüşmede, Rum ekonomisinin beklediklerinden daha derin ve zorlu sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak bir dizi uyarıda bulundu.

Troyka yetkilileri, kamunun gelir ve giderleri arasında büyük farklar bulunduğunu, emeklilik sistemi ve bankacılık gözetleme sisteminin yeterli olmadığı, kamu harcamalarının düşürülmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundular.

Yetkililer; şu anki yaşam koşullarının devam ettirilemeyeceğini, aksi taktirde Rum hükümetinin kamu çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyecek konuma geleceğini de vurguladılar.

BANKALARDAN BORÇLAR Mobilbahis SİLİNDİ

Öte yandan Haravgi manşetten verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren bir bankanın bazı işadamlarından alacaklarının, banka yetkilileri tarafından silindiğini iddia etti.

Gazete, söz konusu banka yetkililerinin, özellikle spor alanında faaliyet gösteren kişiler ile kredi alan büyük işadamlarının borçlarını sildiklerini, ayrıca bazı İranlılara emlak alımı için kredi verdiklerini yazdı.
Kaynak: cha