Mısır halkı, iftar ve sahurlarını lokantalarda yapmayı tercih ederken, sokaklar gece boyunca dolup taşıyor.

Mısır’da havaların sıcak olması dolayısıyla halk, iftar ve sahurlarını dışarıda yapıyor. İftardan sonra gezmeye çıkan Mısırlılar, sahurlarını da lokantalarda yapıyor. Gecenin Oleybet serinliğinde Kahire sokakları dolup taşarken, sahur vakti de lokantalar tıklım tıklım doluyor. Sahurda da halk Mısır’a özgü çeşitli yemeklerle karınlarını doyuruyor.

Sahur vakti bir lokantada Cihan Haber Ajansı’na konuşan lokanta müdürü İsmail isimli Mısırlı, Ramazan için özel hazırlık yaptıklarını ifade etti. Ramazan’da talebi karşılamak için lokanta dışına çadır kurduklarını anlatan İsmail, buraya da çok sayıda masa ve sandalye yerleştirdiklerini aktardı. Lokantalarında hem iftar hem de sahur verdiklerini söyleyen Mısırlı, halkın sahurda genellikle baklagiller ve yoğurt tercih ettiğini kaydetti.

Lokantada sahur yapan Ahmed Fevzi ise Ramazan’da hep dışarıda sahur yapmayı tercih ettikleri anlattı. Ramazan çadırlarında sahur yapmanın tadının bir başka olduğunu aktaran Fevzi, yemeklerin de çok güzel olduğunu ifade etti.
Kaynak: cha