Rusya’nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in, doğduğu şehir Yekaterinburg’daki 10 metrelik anıtına kimliği belirsiz kişilerce saldırı yapıldı. Anıt maviye boyanırken, üzerindeki yazılar da kırıldı.

Sverdlosvk Emniyet Müdürlüğü, Yeltsin’in anıtına yönelik saldırının holiganlar tarafından gece geç saatlerinde yapıldığını kaydetti. Vakayla ilgili açıklama yapan Yeltsin’in Devlet Başkanlığı Merkezi isimli kurumun Başkanı Vadim Naumenko, “Bu barbarlıktan öfke duyuyoruz! Holiganların yakın zamanda yakalanacağına ve gereken cezayı alacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Naumenko, anıtın resmi bir tesis olduğuna da dikkat çekti.

KOMÜNİSTLER: SALDIRIYI DESTEKLİYORUZ, AVUKAT PARASI BİZDEN

Anıta yönelik saldırıya destek bölge komünistlerinden geldi. Rusya Komünist Partisi Sverdlovsk Bölge yetkilisi Aleksandr İvaçev, blogunda konuya değinerek,, Yeltsin’in anıtını boyayan kişilerle aynı duyguları paylaştığını ifade etti.

İvaçev, zanlıların kurtulabilmeleri için avukat tutacağını da belirtti. İnterfaks ajansına da konuşan İvaçev, “Şimdiki iktidar da Yeltsin’in politikalarını devam ettiriyor, farkı yok.” iddiasında bulundu.

Rus polis görevlileri, saldırganların 3 aya kadar hapis cezasıyla yargılanacağını da tahmin ediyor. Yeltsin’in anıtı 1 Şubat 2011’de açılmıştı.
Kaynak: cha