Rusya’nın başkenti Moskova’da devletin 311 milyon dolarlık varlığını zimmetine geçirmeye çalışan suç çetesi ele geçirildi.
Rusya İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yolsuzluk ve Ekonomik Suçlarla Mücadele Dairesi’nden yapılan açıklamada, çete üyeleri arasında iki banka görevlisi, mahkeme yetkilileri, Rusya Federal Mülk Dairesi temsilcileri yer alıyor.
Yakalanan zanlılar arasında bir bankanın eski başkanı ve isimleri açıklanmayan iki devlet dairesi başkanı olduğuna da işaret eden İçişleri Bakanlığı, “Zanlılar devlete ait gayrimenkulleri ele geçirmek için bir kaç aşamalı hile şeması çizmişler. Çete üyeleri resmi listeden sıradan çıkarılmış eski devlet kurumlarını bularak oraya kendi kontrolündeki şahısları sorumlu başkan görevine atamışlar” bilgisini verdi.
Polis görevlilerine göre, çete üyeleri daha sonra kağıt üzerinde “başkan” atadıkları kendi adamları sayesinde devlet kurumu adına sahte kredi ve sözleşme işlemleri yapmış. Dolandırıcıların bu yolla gayrimenkulleri kendi zimmetine geçirdikleri ifade edildi.
Kommersant gazetesine göre, zanlıların ele geçirmeye çalıştığı emlaklar arasında, kültür tesisleri, stadyumlar, 18 ve 19. yüzyıllara ait eski binalar da bulunuyor.
Kaynak: cha