Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na bağlı askerler ele geçirdikleri Halep'teki semtlerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra sokaklarda biriken çöpleri toplayarak temizlik hizmetini yapıyor.

Suriye'nin ikinci en büyük şehri Halep'te, muhalif askerler ile yönetime bağlı ordu arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Şehrin kontrolüne ele geçirmek isteyen muhalif askerler ile Esed'e bağlı ordu birlikleri arasında göğüs göğse sokak çatışmaları yaşanıyor. Suriye ordusunun savaş uçakları, tank ve roket gibi ağır silahlarla bombaladığı Halep'te güvenlik sebebiyle temizlik Pinbahis başta olmak üzere bir çok hizmet yapılamıyor. Çöp poşetleri dolan sokaklar muhalif askerler tarafından temizleniyor.

Özgür Suriye Ordusu, Esed güçlerinin elinden aldığı Halep'in bazı semtlerine temizlik çalışması başlattı. Bir elinde silah diğerinde süpürge ile sokakları temizleyen muhalif askerler ilginç görüntüler oluşturdu. Uzun süredir temizlik hizmetinin yapılmaması sebebiyle sokakları dolduran çöp poşetleri ise küçük kepçeler ile toplanarak kamyonlara dolduruldu. Askerlerin bir kısmı caddeleri temizlerken diğerlerinin güvenliği sağlamaya çalıştı. Basın mensuplarının görüntü aldığı temizlik çalışmasını değerlendiren bir şahıs, "Özgür Suriye Ordusu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir yandan bizi korumaya çalışırken diğer taraftan sokakta biriken çöpleri topluyorlar. İnşallah biz de onların bu hizmetini karşılıksız bırakmayacağız." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha