Amerika'daki Türklerin kurduğu İstanbul Center, ABD’nin önde gelen STK'ları ile yarışıyor.

ABD’nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yaşayan Türkler tarafından kurulan İstanbul Center Diyalog ve Kültür Merkezi, başlattığı resim ve kompozisyon yarışması ile ABD’nin önde gelen Sivil toplum kuruluşları (STK) ile yarışıyor.

İstanbul Center 10 yıldır Amerika’nın Georgia, Florida, Alabama, Tennessee ve Güney Carolina eyaletlerinde birden çok faaliyetlerini sürdürüyor. 6 yıldır ortaokul ve lise düzeyinde ortak toplumsal problemleri konu edinen Resim ve Kompozisyon yarışması düzenleyen merkezin bu yılki yarışma konusu 'İnsanların tabiat ve çevre üzerindeki etkisine senin çözümün ne?’

İstanbul Center, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı ve Georgia Eyaleti Eğitim Bakanlığının desteğini alan bu yarışma ile, Amerika’nın en önemli bankalarından Chase Bankasının karşılıksız yardım edeceği 196 dernek arasına girmeyi başardı. Kâr amacı gutmeden toplum yararına faaliyet gösteren bu dernekler arasında dereceye girenler Chase Bankasından maddi yardım alacaklar.

Amaçlarının yeni yetişen nesillerin dikkatlerini küresel sorunlara çekmek olduğunu ifade eden İstanbul Center Koordinatörü Turan Kılıç, “Bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumsal sorunlarla yakından ilgileniyoruz. Gençlerin küresel sorunların çözümüne katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu yıl ilk defa Chase Bankasının yardım yapacağı aday kurumlar arasına girmeyi başardık. Suan halen Facebook üzerinden yapılan ve 19 Eylül'de sona erecek olan oylama sonucunda en yüksek oyları alan kurumlar maddi olarak ödüllendirilecek. Bu konuda Facebook hesabi olanlardan İstanbul Center lehine oy kullanarak destek vermelerini bekliyoruz. Arzu edenler konu ile ilgili detay bilgiye www.istanbulcenter.org web adresinden ulaşabilirler” diye konuştu.
Kaynak: cha