Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 60’dan fazla ülke tarafından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunulan Suriye tasarısının 133 lehte oyla kabul edilmesinin memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: "Kararın ezici bir çoğunluk tarafından desteklenmesi, uluslararası toplumun vicdanının Suriye’de akan kan ve gözyaşına seyirci kalmayacağının ve Suriye’de halka yönelik şiddet ve zulüm devam ettiği sürece uluslararası toplumun, dayanışma içinde, bunların sorumlusu rejimin karşısında kararlılıkla durmayı sürdüreceğinin en açık göstergesidir. Uluslararası toplum, bu kararla, ülkede düzenli bir siyasi geçiş sürecinin başlatılması gerektiğini vurgulamış, Suriye halkının haklı ve meşru taleplerini Piabet şiddet kullanarak bastırmaya çalışan Rejim’in ağır ve sistematik insan hakları ihlallerini kınamış, sorumluların hesap verme yükümlülüğünden kaçamayacağının altını çizmiş ve meşru taleplerini gerçekleştirinceye kadar Suriye halkının arkasında durmaya devam edeceğini ortaya koymuştur.

Suriye Yönetimi, uluslararası toplumun sözkonusu kararla vermiş olduğu kuvvetli mesajı daha fazla gecikmeden idrak ederek, ilave tedbirlere gerek bırakmadan kararın gereklerini süratle yerine getirmelidir. Halkın iradesi önünde durmak mümkün değildir. Halka karşı verilen nafile savaşın daha fazla sivil ölüm dışında bir sonuç vermesi sözkonusu olamaz. Suriye halkı meşru taleplerine ne kadar erken ulaşabilirse, Suriye o kadar çabuk istikrara kavuşabilecek ve müreffeh, aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla yürüyebilecektir. Türkiye, bu doğrultuda Suriye halkının demokrasi, insan hakları ve özgürlük özlemlerine verdiği desteği sürdürecektir."
Kaynak: cha