Çad’ın başkenti N’Djamena’da eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Çad-Türk Koleji, Ramazan ayı vesilesiyle engellilere iftar yemeği verdi.

Çad Engelliler Federasyonu Binası’nda verilen iftara çok sayıda engelli iştirak etti. İftar yemeğinde Türk yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği ve Fransa'nın Lyon şehrinden Motif İnsani film izle Yardım Derneği yetkilileri de hazır bulundu. Çad-Türk Koleji tarafından finanse edilen iftar yemeğini federasyona üye engelli bayanlar hazırladı. İftarda, davetlilere yöresel içecek ve yiyecekler ikram edildi.

İftar öncesinde toplanan engelliler, okunan Kur-an’ı Kerim’i dinleyerek iftar vaktini bekledi. Ezanın okunmasıyla engelli davetliler iftarlarını hurmayla açtı. İlk defa yabancı bir kurumun kendilerine yönelik böyle bir jestte bulunduğunu dile getiren Çad Engelliler Federasyonu ilgilileri, federasyonları bünyesinde 2 dolayında engelli olduğunu ve birçoğunun maddi açıdan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade ettiler.

Engellilere yönelik ilk iftar yemeğini veren okul idarecileri ise bu tür faaliyetlerinin devamın geleceğini dile getirdiler.




Kaynak: cha