Almanya'nın Dortmund şehrinde çıkan yangında 3 Türk çocuğu öldü.

Şehrin kuzeyindeki Fichte caddesinde sabaha karşı çıkan yangında Tuncelili Muharrem Tüfekçi'nin anaokuluna giden 4 yaşındaki oğlu Mustafa, ilkokula giden 10 yaşındaki oğlu Mehmet ve 12 yaşındaki kızı Dilan hayatını kaybetti. Yangından sonra eve gelen baba Muharrem Tüfekçi ve beraber yaşadığı kadın, ilk sorgulalarının ardından serbest bırakıldı.

'BABA, BABA' DİYE BAĞIRARAK CAN VERDİLER

Tüfekçi'nin daha önce aynı binadaki üst katta oturduğu ve 29 Şubat tarihinde evinin yandığı, daha sonra ise şu anda oturduğu daireye taşındığı belirtildi. Baba Tüfekçi'nin kullandığı kırmızı renkli araç polis tarafından incelenmek üzere karakola çekildi. Polis, kundaklamadan şüpheleniyor. Dortmund Polis sözcüsü Peter Schulz, Mustafa ve Dilan'ın evde yanarak can verdiğini, Mehmet'in ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Mehmet'in ayrıca daha önceden şiddete maruz kaldığı da bildirildi. Görgü tanığı komşular, yangından kısa bir süre önce baba Muharrem Tüfekçi ve Bulgar kökenli hayat arkadaşının evden ayrılıklarını ileri sürdü. Yangın esnasında çocukların evde yalnız oldukları ve Dinamobet kapının üzerlerinden kilitli olduğu belirtildi. Görgü tanıdıkları, çocukların yangın esnasında 'baba baba' diye bağırdıklarını duyduklarını belirtti.

POLİS, KASIT ÜZERİNDE DURUYOR

Polis yaptığı resmi açıklamada yangının kasıtlı olarak çıkarıldığına dair şüphelerin bulunduğunu ifade etti. Dortmund Emniyet Müdürlüğü basın sözcüsü Wolfgang Wieland, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Sabah saat beş civarında yangın ihbarı geldi. İtfaiye olay yerine gelip hemen müdahale etti, Yangın söndürdüğünde evde iki cesetle karşılaşıldı. Yangının kasıtlı çıkarıldığı görülüyor. Aynı ailenin evinde 29.2 2012'de bir yangın daha çıkmıştı. Araştırma o tarafa doğru da yürütülüyor.” dedi.

KOMŞULAR, BABANIN ŞERRİNDEN KORKUYORMUŞ

Muharrem Tüfekçi'nin bir komşusu, "Çocukların babası ve hayat arkadaşı kapıdan çıkıp gitmişler, 15 dakika sonrada ev yanmaya başlamış. Çocukların annesi önceden vefat etmiş. Muharrem bir Bulgar kökenli kadınla birlikte yaşıyordu. Çocukları devamlı evde yalnız bırakıp gidiyorlardı. Komşularımız Gençlik Dairesi'ni arayıp çocukların bakımsız kaldığını bildirdiler. Ama gençlik dairesi çocuklara yardım etmedi. Etseydi böyle olmazdı.” dedi.

Başka bir komşu ise “Babanın şerrinden korkulduğu için gençlik dairesine kimin bildirdiği açıklanmadı, bilmiyoruz ama Muharrem Tüfekçi bir gün evdekileri tehdit etti ‘Beni Gençlik Dairesi'ne şikayet etmişsiniz ben size gösteririm' dedi.” diye konuştu.
Kaynak: cha