Almanya ile Tacikistan uyuşturucu ile mücadelede işbirliğini sürdürecek. Alman yönetimi, Tacikistan’a bu konuda destek verecek.

Tacikistan Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu Başkanı Rustam Nazarov, Almanya Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Orta Asya temsilcisi Antie Leendertse ve Almanya Duşanbe Büyükelçi Doris Hertrampf’ı kabul etti. Görüşmede, konuklara Tacikistan’daki uyuşturucu ile mücadelede yapılan işler doğrultusunda bilgi verildi. Alman yetkili Leendertse, Berlin yönetiminin uyuşturucu ile mücadele konusuna büyük önem verdiğini kaydederek, Duşanbe yönetimine uyuşturucu ile mücadele destek vermeyi devam ettireceklerini söyledi.

Tacikistan Afganistan`dan uyuşturucu kaçakçılığı için bir transit noktası halinde bulunuyor. Duşanbe yönetimi bunun bilinçinde olarak, uyuşturucu ile mücadelede uluslararası işbirliğine büyük önem veriyor.

Tacikistan güvenlik güçleri tarafından bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 3,4 ton uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Tacikistan’da resmi rakamlara göre, 7 bin 245 uyuşturucu bağımlısı bulunuyor.
Kaynak: cha