Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun daveti üzerine 30-31 Ağustos'ta Çin'e resmi bir ziyaret yapacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Merkel ile Wen Jiabao'nun, Çin-Almanya hükümetler arası ikinci tur görüşmelerini yöneteceklerini bildirdi.

Almanya Başbakanı Merkel, bu yılın Şubat başında Çin’e bir resmi ziyaret düzenlemişti. Üç günlük ziyaretinde Merkel, Euro Bölgesi’ndeki krizin aşılacağı konusunda teminatlar verirken, İran’ın nükleer programını durdurması konusunda Pekin yönetiminin de baskı yapmasını istemişti.

ÇİN İLE ALMANYA

Çin ile Almanya birbirlerinin en büyük ticaret ortakları arasında yer alıyor. Asya ve Avrupa kıtalarının en büyük ekonomileri durumunda bulunan iki ülke, son iki yılda yüzde 39 büyüyen ticari ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Çin Başbakanı, Almanya ile ticaretini önümüzdeki beş yılda ikiye katlamayı hedefliyor. Merkel de, 130 milyar euro olan ticaret hacminin 2015'te 200 milyar euroya yükselmesini umuyor.

Çin, 2009'da Almanya'yı geçerek dünyanın en büyük ihracatçısı durumuna gelmişti. 2011 yılında yıllık bazda Alman mallarının yedinci büyük alıcısı olan Çin, Almanya'ya en fazla satış yapan ülkeydi.
Kaynak: cha