Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) Türkiye'de 46 bin 294 Suriye vatandaşı bulunduğunu bildirdi. AFAD'tan yapılan açıklamada Suriyeliler için çeşitli illerde 8 çadırkent ve 1 konteynerkent kurulduğu hatırlatılarak, sığınmacıların her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığı dile getirildi.

AFAD koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verildiği aktarılan açıklamada, "Başbakanlık AFAD’ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteynerkent ve çadırkentlerde; ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.

05–06 Ağustos tarihlerinde, 627 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, 146 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndükleri belirtilen Youwin açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugüne kadar ülkemize toplam 76 bin 283 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 29 bin 989 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Ülkemizde toplam 46 bin 294 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay’daki çadırkentlerde oluşturulan35 derslikte okul çağındaki 420’si kız, 385’i erkek olmak üzere toplam 805, Kilis’te 64 derslikte 2 bin 690, Gaziantep’te 4 kreş ve 4 çadır derslikte 416 ve Şanlıurfa’da 12 derslikte 600 olmak üzere toplam 4 bin 511 Suriyeli çocuk ve gence okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmektedir." denildi.
Kaynak: cha