Türk Kızılayı'nın Erzincan’da yapacağı madensuyu şişeleme tesislerinin temel atma töreni için Erzincan’a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri ve Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Türk Kızılayı'nın Erzincan'da böyle devasa yatırımda bulunmasının kendisini çok heyecanlandırdığını ve sevindirdiğini söyledi. Başkan Çakır, “Türk Kızılay’ının geldiği nokta göğsümüzü kabartıyor. Erzincan’da Kızılay Maden Suyu şişeleme tesislerinin temelinin atılacak olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Son yıllarda, Erzincan'da Kızılay lojistik tesisinin kurulması ve Kızılay Maden Suyu'nun tesisleşmesi hayaldi, gerçek oldu. Bunların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar da memleketi Erzincan’a önemli bir yatırım yapıldığını söyleyerek, “Başkanımızın da söz ettiği gibi uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Ekşisu Kızılay Maden Suyu projemizin temellerini atıyoruz. Kızılay’ın yaptığı en büyük yatırımlardan birisi. Yaklaşık 50 milyon TL civarında bir yatırım gerçekleşecek. Ben de bir Erzincanlı olarak böyle bir yatırıma imza attığımız için çok heyecanlım. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

        Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Akar’a deri Türk bayrağı hediye ederken, Akar da Başkan Çakır’a, Kızılay’ın çalışmalarını anlatan bir albüm hediye etti.


Kaynak: cha