Anadolu Selçuklu Devleti’ne uzun seneler başkentlik yapan Konya, Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul'da yapılacak ‘1. KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinlikleri' ile tanıtılacak.

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından tertip edilen etkinlikte şehrin sanayii ve kültürü anlatılacak. 13-14 Eylül tarihleri arasında yapılan etkinlik Feshane’de başlayacak. Etkinliğin ana sponsoru ise Torku firması. KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, Konya’nın sanayii ve kültürünün tanıtımı için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Etkinlikler kapsamında semazen gösterilerinin yanı sıra mehteran gösterileri de sergilenecek. Ayrıca Feshane'ye gelenlere etli ekmek gibi Konya mutfağına ait tatlar ikram edilecek.

Abdullah Başçı, etkinlikle Osmanlı'yı ve Selçuklu'yu canlandıracaklarını vurgularken; programın formatını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun belirlediğini açıkladı. Siyasilerin, yerel yöneticilerin ve sanayicilerin katılacağı fuarın bir ilk olacağını aktaran Başçı, Konyalı firmaların bu sayede kendilerini tanıtacağını ve ikili anlaşmalar yapacağını ifade etti.


Kaynak: cha