Türkiye’nin önde gelen gıda ve içecek firmalarından Pınar, 2013 yılında Şanlıurfa’da süt fabrikası açacak.

        Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar firmasının 39. yılı kutlama töreninde 5 yıllık hedeflerini açıkladı. Hedeflerinin arasında 2013 yılında Şanlıurfa’da açacakları süt fabrikasında üretime başlamak olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Böylelikle hem üretim kapasitemizde artış olacak hem de yaratacağımız yeni istihdam ile insan kaynağı anlamında da bölgeye destek sağlayacağız.” dedi. Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini dile getiren Yiğitbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Türk gıda sektörüne yenilik, farklılaşma, akademik katkı gibi değerler kazandıracak Pınar Enstitüsü’nü hayata geçirdik. Pınar’ın sağlıklı nesiller yetiştirme idealine hizmet edecek, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Pınar Enstitüsü ile sağlık profesyonelleri, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte dengeli ve sağlıklı beslenme, güvenli-kaliteli gıda üretimi, güvenilir gıdaya ulaşım, etik üretim konularında projeler yürüteceğiz.”

        Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş da konuşmasında gıda ve su sektörünün dünyanın en önemli sektörleri arasında yer aldığını kaydetti. “Gıda ve su sektörü gelecekte sosyal refahın anahtarı olamaya devam edecek.” diyen Aktaş şöyle devam etti:

        “1973 yılında Pınar Süt ile İzmir’de başlayan ve Eskişehir ile devam eden modeli şimdi de Şanlıurfa’da uygulayacağız. Böylelikle bu bölgenin de Türkiye’nin modern süt sanayisine katkı yapacak önemli bölgelerden biri olmasını hedefliyoruz."
Kaynak: cha