Mondi Yatak ve Yorgan Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kayseri Öz-Ağaç İş Sendikası arasında 470 işçiyi ilgilendiren ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme 1 Temmuz 2012 Netspor – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Öz-Ağaç İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Adnan Kıyak, “İmzalanan bu ilk toplu iş sözleşmesi ile sendika üyesi çalışanların ücretlerine 1 Temmuz 2012 tarihinden geçerli olmak üzere seyyanen 70 TL artış oldu. Ayrıca 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren birinci ve ikinci yıl için gerçekleşen enflasyon oranına 1 puan ilavesiyle zam uygulanacak. Ayrıca ücret dışında yemek, çocuk, yakacak, tahsil, aile zammı, doğum, ölüm, evlenme, askerlik, izin yol parası, bayram harçlığı, erzak ve giyim yardımı gibi sosyal yardımların verilmesi konusunda da anlaşma sağlandı.” dedi.

Kıyak, 1 Temmuz 2012 tarihinden geçerli olmak üzere geçerli olan anlaşma uyarınca; ücret artışındaki oranlar kadar artışın sosyal yardım kalemlerine de uygulanacağını ifade etti. Sendika ve işveren arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla 470 çalışanın ücretlerinde artış yaşandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha