Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) programı kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 'İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı' 13-15 Eylül tarihleri arasında Malatya'da yapılacak.

30 ilde uygulanan olan SODES programına ilişkin konferans, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Açılışını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yapacağı konferansa, Müsteşar Kemal Madenoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Zahteroğulları ile çok sayıda il valisi ve proje koordinatörleri katılacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada SODES projelerinin yardıma ihtiyaç duyan, dezavantajlı insanların desteklenmesi amacıyla yürütülen projeler olduğunu ve Türkiye'de 30 ilde uygulandığını belirtti. Malatya'nın 75 projeyle bu yıl da en fazla proje üreten il olduğunu ve bu sayının daha da artacağına inandıklarını belirten Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES); istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. Yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan SODES projeleri, istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerini amaçlamaktadır."

SODES BİSİKLET YARIŞI DÜZENLEYECEK

Öte yandan fuar kapsamında bisiklet yarışı da düzenlenecek. 13-14-15 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek yarış, erkek ve bayanlar olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacak. 30 ilden katılımın olacağı organizasyonda dereceye girenlere kupa; birincilere cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülere de çeyrek altın verilecek. Yeni belediye hizmet binası yanındaki alanda yapılacak yarışlar için 14 Eylül Cuma günü 08.00-09.45 saatlerinde kayıt alınacak. Yarış, saat 10.00'da başlayacak.
Kaynak: cha