Gaziantep’te üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla ‘Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi’ başladı. Proje, Gaziantep’teki ilgili kurum ve kuruluşların sanayinin rekabet edebilirliğinin desteklenmesinde ortak çalışmalar yürütmesini hedefliyor.

        İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan 'Üniversite-Toplum-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı' kapsamında, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (GAOSB) ortaklığında hazırlanan projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Uzun vadeli ve kalıcı bir sistemin oluşturulmasına yönelik olarak hazırlanan proje ile Gaziantep sanayisinin ihtiyaç duyduğu Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek ve uzman desteği sağlanacak. Proje ile üniversitenin pratik Betcup uygulamalar konusunda bilgi edinmesi ve bölge sanayisinin ihtiyaçlarına paralel akademik çalışmalar yürütmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, ihtiyaçlar doğrultusunda proje sahibi ve ortakları bünyesinde ‘Gaziantep Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Araştırma Birimleri’ oluşturulacak.

        Türkiye’ye örnek olacak bir proje yapmak istediklerini ifade eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, dünyayla yarışmak için, akademik güçle sanayi gücünün bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da üniversite ile sanayi işbirliğinin gelişmesinin, rekabet ve istihdam açısından büyük katkı sağlayacağını belirtti. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise projenin Gaziantep’in farklılığını ortaya koyacağını dile getirdi. GAOSB Başkanı Cahit Nakıboğlu da projenin üniversite- sanayi işbirliği manasında bir ilk olacağını kaydetti.
Kaynak: cha