Başkent’te Büyükşehir Belediyesinin kömür satış şirketi BELKO, 10 merkez ilçede 29 perakende satış deposunda kış hazırlıklarını tamamladı. Talep artışını dikkate alarak hazırlıklarını tamamlayan şirket, ithal parça kömürün tonunu 25 kiloluk torbalarda peşin 570 TL, kredi kartına ise 5 taksitle 595 TL’den satıyor.

Ankaralılar, kredi kartları ile BELKO satış depolarından 5 eşit taksitte kömür satın alabiliyor. 24 saat açık olan 211 06 00 Alo Kömür Hattı ve ücretsiz olan 800 314 53 14 numaralı telefonlarla 10 torba ve üzerinde kömür siparişi verebiliyor. Kızılay Metro İstasyonu’nda bulunan BELKO Kömür Satış Bürosu da şehrin kömür talebinin karşılanması için hazır bekliyor. Şirket, bu yıl da apartman ve site yöneticilerine aldıkları kömür miktarına göre 10 aya kadar taksit fırsatı tanıyor.

Genel Müdür Ramazan Arslan, BELKO markasının verdiği güven duygusunun yanı sıra uygun fiyat ve taksitli ödeme kolaylığına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Arslan, Ankaralılara satılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürün kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek Güney Afrika orijinli ithal BELKO kömürü olduğunu belirtti. Kömür ile ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün daha kömürler İskenderun Limanı’nda gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Arslan, kömürün BELKO tarafından teslim alındıktan sonra müşteriye sunulana kadar laboratuar analizlerinin yapıldığını ifade etti.

BELKO’nun kaliteli kömürü vatandaşa en uygun fiyatla sattığını hatırlatan Arslan, “Amacımız Ankaralılara ucuz ve temiz kömür sağlayarak hava kirliğini önlemek. Uyguladığımız ucuz fiyat politikası, Ankara’da kömür fiyatlarının aşırı ölçüde yükselmesini de önlüyor.” dedi. Arslan, vatandaşları eksik tartı, sahte BELKO torbalarıyla satış yapan gezici araçlar ve kalitesiz kömür karıştırma tehlikesine karşı da dikkatli olmaya çağırarak, şikayetlerini 153 Mavi Masa'ya bildirmelerini istedi.
Kaynak: cha