Antalya’nın Alanya ilçesinde bir kuyumcuya sahte altın bozdurduktan sonra otomobille kaçan 4 şüpheli, güvenlik kamerasına takıldı.

        Olay, Şekerhane Mahallesi 25 Metrelik Yol üzerinde bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcuya müşteri olarak giren B.Ç. (18), altın zincirini satmak istediğini belirterek tezgahtara kolyesini verdi. Altın kolyeyi hassas terazide tartan kuyumcu çırağı, 525 lira ödeyerek kolyeyi aldı. Müşterinin ayrılmasının ardından kolyeyi inceleyen iş yeri sahibi, kolyenin sahte olduğunu fark ederek, çalışanıyla birlikte şüpheli kadının peşine düştü. Kısa süre sonra bir başka kuyumcu yakınında gördükleri kadın, beraberindekilerle birlikte 07 BVR 25 plakalı otomobile binerek kaçtı.

        Kavşaklarda tedbir alan polis, A.Ş. (27) idaresindeki otomobili Türkler beldesinde yakaladı. Bölge Trafik polisleri tarafından yakalanan otomobil sürücüsü ile B.Ç. (28), ZG. (29) ile A.Y. (27) Alanya Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Sorgularının ardından kuyumcudan aldıkları 525 lirayı geri veren zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılar, ifadelerinin ardından serbest kaldı.
Kaynak: cha