iPhone 14 serisini piyasaya süren Apple birçok yeni özelliği teknoloji severlerin kullanımına sundu. Dünyanın birçok yerinde sayısız insan tarafından kullanılan bu telefonlarda gizlenen birçok farklı özellik bulunuyor.

iPhone'da yer alan her özellik, Apple tarafından tek tek tanıtılmadığı için kullanıcıların birçoğunun da bu özelliklerden haberi yok. Biz de iPhone kullanan ama bu özelliklerden haberi olmayan kullanıcılar için gizlenmiş 6 özelliği derledik. İşte neredeyse sihirbazlık numaraları gibi görünen 6 gizli iPhone özelliğini...

1-Telefonun arkasındaki gizli tuş

Bu iPhone özelliği telefonunuzun arkasındaki Apple logosuna dokunup istediğiniz komutu yerine getirmeye olana sağlıyor. Bu özelliğe "Back Tap" adı veriliyor. Bu özellik, ekran görüntüsü almak, cihazınızın sesini kapatmak, bildirim merkezini görüntülemek ve daha fazla şeye komut vermek amacıyla kullanılabiliyor. Bu özellik, iOS 14 ile birlikte kullanıcılara sunuldu.

Bu özelliği ayarlar kısmındaki 'erişilebilirlik' seçeneğinin 'dokunma' sekmesinden istenilen şekilde ayarlayabilirsiniz.

2-Sihirli dokunuş

Bu iPhone özelliği Apple cihazlarda yer alan fotoğraf ya da metinleri filmlerde olduğu gibi tutup başka bir cihaza aktarmaya olanak sağlıyor. Bu özellikle beraber bir iPhone'dan metin kopyalayıp başka bir iOS cihazına yapıştırmak çok basit bir hale geliyor. Ancak iş bir fotoğrafı kopyalayıp yapıştırmaya geldiğinde daha çekici hale geliyor.

Başlamak için her iki cihazın da Wi-Fi'ye bağlı olduğundan ve aynı Apple Kimliği ile giriş yapıldığından emin olun. Her iki cihazın da Apple'ın belirlediği Bluetooth aralığına getirin. Handoff'un açın. iOS'ta bunu Ayarlar > Genel > AirPlay ve Handoff'a giderek yapabilirsiniz. Bunun için bir Mac kullanıyorsanız, Sistem Tercihleri > Genel'e gidin.

Tüm bu ayarlamaları yaptıktan sonra üç parmağınızı kıstırarak iPhone'unuza bir fotoğraf kopyalayabilirsiniz. Kopyalandıktan sonra, artık başka bir iPhone veya iPad'i çıkarabilir ve fotoğrafı üç parmağınızla sıkıştırarak yapıştırabilirsiniz. Fotoğrafınız şimdi ikinci cihazda görünecek. 

3-Hayat kurtaran boşluk tuşu

iPhone kullanıcılarının deneyimini artıracak bir diğer özellik de boşluk tuşunda gizli. Telefonda bir metin yazarken yapılan yazım hatasında o bölümü düzeltmek için tıkanıldığında istenilen yer seçilemeyebiliyor. İşte tam burada boşluk tuşu devreye giriyor.

Klavyede yer alan boşluk tuşuna basılı tutarak yanlış yazılan bölüm kolayca seçilebilir ve hızlıca metninizi yazmaya devam edebilirsiniz.

4-Harry Potter büyüleri yapmak için Siri'yi kullanın

Bu kesinlikle en eğlenceli özelliklerden bir tanesi. Harry Potter hayranıysanız, telefonunuzda belirli eylemleri gerçekleştirmek için Harry Potter'dan büyülerini kullanabilirsiniz. Harry Potter büyüleri ile Siri'ye komut vermek için özelliği aktif hale getirmeniz gerekir.

iPhon'a el fenerinizi açmak için "Hey Siri, Lumos!" diyebilirsiniz. Kapatmak için "Hey Siri, Nox!" deyin.

Hey Siri'nin etkinleştirildiğinden emin olmak için Ayarlar > Siri ve Arama'ya gidin. Ardından, "'Hey Siri'yi Dinle" düğmesinin açık olduğundan emin olun.

5-iPhone'unuzla bir arkadaşınızın boyunu ölçün

Bu özellikle birlikte bir kişinin boyunu ölçmek için iPhone'unuzu kullanabilirsiniz. Başlamak için Measure uygulamasını açın. iPhone'unuzu, arkadaşınızın tüm vücudunu görebilecek şekilde konumlandırın. Ardından, başın hemen üstünde, hemen altında belirtilen belirli bir yüksekliğe sahip yatay bir çizgi çekin.

Sağ alt köşedeki beyaz deklanşör düğmesini kullanarak fotoğraf çekebilirsiniz. Bu iPhone özelliği, mobilya gibi öğeleri ölçmek için daha pratik olabilir, ancak arkadaşlarınızla ve ailenizle denemek biraz daha eğlenceli.

6-Seçtiğiniz film müziği ile video kaydedin

Bilindiği üzere iPhone'larda müzik çalarken video kaydedilemiyor. Bu durum da kullanıcıların canını bir hayli sıkıyor. Arka planda Spotify veya Apple Music'ten müzik çalarken video kaydetmek için kullanabilecek bir yöntem var.

Bunu yapmak sanıldığından daha basit. Spotify veya Apple Music'ten bir müzik açın ve kayda başlamak için kamera uygulamasına girin. Burada video moduna girmek yerine fotoğraf çekme tuşuna (deklanşöre) basılı tutun. Bu, kamera kısmını açmadan video çekmenize olanak sağlarken bir yandan da müziğin de çalmasını devam ettirecektir.

Editör: Haber EDİTÖR