. CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk, geminin Tuzla Tershanesi'nde üretildiğini ve Türk ordusunun gücüne güç katacağını belirtiyor.

TCG Anadolu, 231 metre uzunluğunda ve 20 katlı bir apartmanın boyutlarında devasa bir gemi olarak dikkat çekiyor. Gemi, toplamda 10 helikopter ve 11 SİHA'yı barındırabilecek. Hangarında 19 helikopter ve 30 SİHA taşıyabilecek kapasiteye sahip olan gemi, araç güvertesinde de tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları ve diğer 94 aracı taşıyabilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla saat 14.00'te Sedef Tershanesi'nde düzenlenecek törenle TCG Anadolu, Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu olacak. Bu gemi, Türk ordusunun gelecekteki operasyonlarında büyük bir güç olacak

Dünyada bu gemiye sahip 12 ülke var. Türkiye’de o ülkelerin arasına girdi. Böyle bir gemiyi üretebilen ülke 5-6. 5-6 ülke arasına girdi Türkiye. Binden fazla kişinin çalışması ile altı yılda tamamlandı. 

Bugün Kızılelma uçuş güvertesinde. Dün getirildi buraya. Kızılelma da bu ülkeye iniş kalkış yapabilecek. Bayraktar TB-3'te uçuş güvertesinde. Gece de hava araçları iniş kalkış yapabilecek.

Her bir tarafı silah sistemleri ile donatılmış durumda. Savunma sistemlerini görüyoruz. Geminin her noktasında savunma sistemleri var. Harekat merkezi var. Çok sayıda alandan oluşuyor bu gemi. Şunu da belirtelim geminin gerçekten tamamını gezmek 5 saat sürüyor. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma da iniş kalkış yapabilecek. Dikey iniş kalkış yapabilen hava araçları kullanabilecek. Yaklaşık 100 kara aracı, tanklar, bu gemide taşınabilecek. Olağanüstü durumda, afet durumlarında 5 bin kişiyi taşıyabilecek. Sadece bir savaş halinde değil afet durumunda da bu gemi hemen devreye girecek. 5 bin kişi bu geminin içinde konaklayabilecek. Anadolu Gemisi için bugün tarihi bir gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile tören başlayacak ve Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilecek.”

Editör: Haber EDİTÖR