Kirişci, bu kanunla birlikte bitkisel ve hayvansal üretimde etkin bir planlama yapacaklarını, gıda arz güvenliğiyle ilgili riskleri minimize edeceklerini ve üretimde sürekliliği sağlayarak verimliliği artıracaklarını belirtti. Kanunun, ormancılıkta da önemli düzenlemeler içerdiğine dikkat çeken Kirişci, orman köylüsünün ormandan sağlanan gelire ortak olacağını ve orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin şehit statüsünde olacaklarını ifade etti. Bakan Kirişci, dijital uygulamaları güçlendirerek ormanların daha etkin bir şekilde korunacağını da vurguladı.

Kirişci ayrıca, kanunla birlikte Türkiye'de lif ve tohum amaçlı üretilen kenevirde de yeni bir dönemin başladığını söyledi. Artık TMO kontrol ve denetiminde tıbbi amaçlı kenevir üretiminin yapılabileceğini belirtti.

Bakan Kirişci, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına yönelik olarak da açıklama yaptı. Kararla birlikte deprem bölgesindeki illerde sertifikalı tohum desteğini yüzde 100 artırdıklarını ve su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede, yağlık ayçiçeği ekiminde sertifikalı tohum kullanan üreticilere dekar başına 135 lira destek sağlayacaklarını belirtti. Bakan Kirişci, "Hayırlı uğurlu olsun." diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Admin