Şifa kitaplarındaki reçeteler günümüzdeki bilim insanlarının bile radarında olan İbn-i Sina güzelliğin kaynağını verdi. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran tohumlardan bahsettiği şifa kitaplarında İbn-i Sina, bunların nasıl kullanılacağına dair reçeteleri ayrıntıladı. Günümüzde kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılan tohumlara dair merak edilenleri sizler için derledik.

İbn-i Sina'nın sinirleri yatıştıran kenevir tohumunun ilk kullanımına dair her şey haberin detayında yer alır. Günümüzde kenevir özellikle kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmak için tavsiye edilir.

Yapılan araştırmalarda İbn-i Sina'nın yüzyıl önce şifa kaynaklarında verdiği kenevir tohumunun reçetesi hakkındaki gerçekler kanıtlandı. Kenevir tohumu, yaşlanma DNA'sını ortadan kaldırarak genç hücre sayısını artırıyor. Bu da e çok cilt yapısına fayda sağlar.

Doğal bir kolajen olarak görülen kenevir tohumu cildin hasar almış yapısını hızla onarır. Sinirlerin yıpranmasını engelleyerek kan dolaşımını sağlar.

Kan dolaşımı ne kadar dengeli olursa hücrelerin de genç kalma oranı o kadar artar. Kenevir tohumu güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı demler gibi demlenerek tüketilebilir.

En etkili yolu ise bir su bardağı sütün içine 5 tane kenevir tohumu atın. Akabinde bu karışımı kaynatın. Günde bir bardak için.Tam bir E vitamini kaynağı olduğundan saçların da daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlar. Saçların kökten dökülmesini ve yıpranmasını engeller.

Editör: Haber EDİTÖR