Bir kaba 2 çorba kaşığı kuşburnu koyun ve 1 bardak su ekleyerek üzerini kapatın. 20- 30 dakika kaynatın. Süzdürerek, taze sıkılmış limon suyu ekleyin ve balla tatlandırın. Boğaz ağrısını yatıştırcı etkisini göreceksiniz. 

Pamukçuk için greyfurt
Ağzınızda pamukçuk varsa, greyfurt yemek işkence olabilir. Buna karşılık, greyfurt özütü harikalar yaratır. Bir aktarda bulabileceğiniz özütü, günde birkaç kez doğrudan pamukçuğun üzerine damlatın. Veya bir bardak suya 5 damla damlatıp, günde 3 kez ağzınızı bu karışımla çalkalayın. 

Mikrop savar çörek otu
Çörek otunun faydaları say say bitmez; mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahip. Kansere karşı koruyucu özelliği var. Kan şekerini düzenler. Zindelik verir. Damar hastalıklarını önler. Hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki toksinleri atar. İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. 

Keten tohumu ye unutma
Diyet sofralarının vazgeçilmezi olan keten tohumu kolesterolü düşürür, felç ve kanser için destek gıdadır. Unutkanlığı ve bunamayı giderir. Sindirim sistemine destek sağlar. Kabızlığa iyi gelir. Kan şekerini ayarlar. Bazı deri hastalıklarını iyileştirir. 

Astımla savaşın yolu
Meyan içeriğinde, astım krizini hafifleten bileşenler var. Öksürük kesici çay yapmak için, toz veya dilimlenmiş halde bir çorba kaşığı meyan kökünü 10 dakika kaynatın. Süzüp, sıcak olarak için. Ancak meyan kökünü, yüksek tansiyonu olanların uzun süre kullanması önerilmez. 

Civanperçemi ateşi...
Civanperçemi gözenekleri açıp bol miktarda terleterek, ateşin düşmesine yardımcı olan uçucu yağlar içerir. Fincan başına 1 çorba kaşığı kullanarak civanperçemi çayı yapın ve 10 dakika boyunca kapalı bir kapta demlenmeye bırakın. Bir ya da iki fincan içince terleyip ateşinizi düşürebilirsiniz. 

Antep fıstığı güçlendirir
Antep fıstığı içeriğinde sabit yağ, sakkaroz ve protein içerir. Bu içeriği ile vücudun gelişmesini sağlar. Bedenin ve zihnin gücünü artırır. Ayrıca cinsel istekleri kuvvetlendirir. Antep fıstığının katlanılması zor böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletmede de etkisi bulunuyor. 

Karahindiba süt yapar
Aslandişi (karahindiba) idrar söktürücü etkisi ile dikkat çekiyor. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü ve ishalleri keser. Karaciğer şişkinliğini indirir. Böbrek ve safra taşlarını düşürür. Sarılıkta faydalıdır. Anne sütünü artırıcı özelliği bulunur. 

Şifa deposu enginar
Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, aşırı şişmanlıkta, kurdeşende, romatizmada ve egzamada enginar oldukça faydalıdır. Kan dolaşımını düzeltir. Kolesterolün neden olduğu damar sertleşmeleri, enfarktüs, beyin kanamaları gibi durumların önleyicisidir. 
Editör: Haber EDİTÖR