adayları ve seçim beyannamesi tanıtım töreninde konuştu. Destici konuşmasında Türkiye'nin son beş yılda güneydeki savaş, göçler, pandemi, depremler gibi zorlu süreçleri atlattığını ve bu süreçlerde akılcı, sağduyulu ve kararlı adımlar atmanın önemini vurguladı. Ayrıca siyaseti 'pazarlıklar', 'paylaşımlar' ve 'çıkarlar' çerçevesinden bakan bir siyasi anlayışın ülkeyi yönetemeyeceğini belirtti.

Destici, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "23 Nisan oldu sen cumhurbaşkanı oldun, partinden istifa edecek misin, parti genel başkanlığını bırakacak mısın? Diğer 5 genel başkana da soruyorum; peki siz de cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunuzda partilerinizin genel başkanlığı görevlerinden istifa edecek misiniz?" dedi. Ayrıca Destici, Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi liderlere PKK'ya verilen taahhütler ve HDP ile yapılan işbirliği hakkında sorular yöneltti ve terör örgütüne destek veren herkesin karşısında olduğunu belirtti.

Son olarak, Balkanlar'da yaşayan kardeşlerimize destek verdiğini belirten Destici, herhangi bir kökene sahip olmasa da, PKK'nın siyasi partisi ile işbirliği yapan ve terör örgütüne terörist demeyen herkesin karşısında olduğunu vurguladı.

Editör: Haber EDİTÖR