Büyük Birlik Partisi (BBP) Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Antalya bölgesinden konut alan yabancı uyruklu vatandaşların ikametine kapanmasıyla müteahhitlerin mahallerde yaşadığı sorunları aktardı. 
Müteahhitlik sektörünün her türlü sorununda yanında olan ve gerekli girişimlerde bulunan Çakır; T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın 30 Haziran 2022 tarihli mahalle kapatma duyurusuyla birlikte 01 Temmuz 2022 tarihi itibari ile 1.169 mahalle yabancı uyruklu vatandaşların ikametine kapatıldığını belirtti. 
Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün durması, beraberinde 250’ye yakın alt sektörün durması anlamına gelmektedir diyen ve sektörün her türlü sorununun takipçisi olacağını belirten Çakır, “Antalya bölgesinde ve özellikle Alanya’da faaliyet gösteren özel sektör müteahhitleri, konut alan yabancı uyruklu vatandaşların ikametine kapatılmasıyla birlikte büyük sorunlar yaşamaya başlamışlardır. 
Antalya bölgesinde faaliyet gösteren ve yabancıya mülk satışı yapan özel sektör müteahhitlerimizin karşılaştığı ikamet sorununun ivedi olarak çözülmesi gerekmektedir. Zira, yabancı uyruklu vatandaşlara satılan konutlarda ikamet alamayanlar, aldıkları gayrimenkulü de iade etmek istemekte veya yeni gayrimenkul alımından kaçınmaktadırlar. 
Bölgemizde özellikle Alanya ilçesinde Mahmutlar, Kargıcak, Kestel ve Avsallar mahallelerinde konut alan yabancı uyruklu vatandaşlar için ikamete açılması, bölge ve sektör için son derece önemlidir. 
Bölgemizde iş yapan özel sektör müteahhitlerimizin sorunlarını ve yaşanan sorunun önemini TOBB başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardık. Olumlu yaklaşımları ve desteği için kendilerine şahsım ve sektör adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Haber EDİTÖR