Muhteşem açılış töreninde vatandaşlara balık ekmek ikramı yapılırken, balıkçı tekneleri de Manavgat Irmağı üzerinden bayraklarla geçit töreni yaptı.

İnsan odaklı sosyal belediyecilik ilkesiyle hizmetlerine devam eden Manavgat Belediyesi’nin hayata geçirdiği Modern Balık Pazarı ve eski köhne yapısından kurtararak Müze Köprü olarak yeniden tasarladığı Rauf Denktaş Müze Köprüsü, düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı. Günün anlam ve önemine ithafen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda düzenlenen açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, DP İlçe Başkanı Aylin Tezcan Çelik, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Göngör, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Özcan, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, Balık Pazarı esnafları ve Manavgat halkı katıldı. Açılış Töreni 1 Temmuz Denizcilik Kabotaj Bayramı nedeniyle Ulu Önder Atatürk ve şehitler ve tüm deniz şehitleri anısına düzenlenen 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

3000 ADET BALIK EKMEK

Açılış töreni öncesinde alana gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşlara tek tek “hoş geldiniz” diyerek sohbet etti. Açılışta bir yandan da vatandaşlara DERSU Balıkçılık tarafından 3000 adet Panga ve mezgit balığı pişirilerek ekmek arasında servis edildi. Vatandaşlar, kuyruğa girerek balık ekmeklerini alarak keyifle yedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de balık ekmekleri vatandaşa ikram etti. Bir kısım vatandaşlar, açılış törenini yeniden düzenlenerek halkın hizmetine açılan Rauf Denktaş Müze Köprüsü üzerine çıkarak oradan izledi.

BALIKÇI TEKNELERİ GEÇİT YAPTI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, açılış kurdelesini, protokol ve vatandaşların katılımıyla birlikte yaptı. Başkan Sözen daha sonra, misafirlerle birlikte yeni Modern Balık Pazarı ve Rauf Denktaş Müze Köprüsünü gezerek esnaflara “Hayırlı Olsun” dileğinde bulundu. Açılışta Manavgat Balıkçılar Kooperatifi ve Manavgat Botçular Derneği üyesi balıkçı tekneleri Türk Bayrakları ile Manavgat Irmağı üzerinden 10. Yıl Marşı eşliğinde geçmesi coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Manavgat Örnek Mahallesi Muhtarı Melek Şahin ve Manavgat Balık Pazarı esnafları, Manavgat’a ve mahalleye yaptığı hizmet ve katkıları nedeniyle Başkan Şükrü Sözen’e çiçek ve plaket hediye etti.

BAŞKAN SÖZEN’DEN ANLAMLI KONUŞMA

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmakta yapılacak olan 1 Temmuz Denizcilik Kabotaj Bayramı aktivitelerinin engellenmesine sitem ettiği konuşmasında, yatırım ve hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini de anlattı. Başkan Şükrü Sözen, “Pandemi sürecinde belediyelerin öncelikleri değişti. Sağlık ön plana çıktı. Arkasından Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını yaşadık. Hemşehrilerimizin yaşadığı mağduriyetler sonrasında birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sardık. Manavgatlı hemşehrilerimiz mücadeleyi bilen çalışkan insanlar. Bu bizim avantajımız. Yangın ve pandemide bütün programlarımızı bir kenara bırakarak önceliklerimizi yeniden belirledik. Allah bir daha böyle sıkıntıları bize yaşatmasın. Manavgat’ta halkımızın her şeyin en güzeline layık olduğunu bilerek çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin temelinde insan var. İnsanlarımızın ekonomik sıkıntıların olumsuzluklarını unutacağı yaşam alanları, sosyal alanlar yaratmak bizim öncelikli işimiz. Şu an içinde bulunduğumuz böylesine projelerden bir tanesi. Bu gün aynı zamanda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı.

Ulu Önderimiz Atatürk’ün kaybedilmiş haklarımızı yeniden kazandığı günün yıldönümünde bu açılışımızı yapmayı düşündük. Irmakta güzel bir aktivite kurgulamıştık ama maalesef ırmakta bu aktiviteyi yapmamız engellendi. Sizlere ırmak üzerinde sunumlar yapacak olan teknelerimizin önüne barikatlar kuruldu. İnşallah bütün aktivitelerimizi özgürce yapabildiğimiz günler gelir. Yasakların olmadığı özgür günler inşallah gelir diye düşünüyorum. Bu vesileyle Kabotaj Bayramınının 96. Yıldönümünü kutluyor, bu kanuna imza atan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm deniz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Burası 4 blok olarak tasarlandı. Burası, balık ve pişirme ünitelerinin bulunduğu, insanlarımızın hijyenik, sağlıklı hizmet alacakları bir mekan. Köprüdeki eski köhne yapıları kaldırdık. İnsanlar geçmeye korkuyordu. Şimdi köprü, seyir terası ve müzeye dönüşen bir köprü oldu. Köprünün bir ayağında Kent Müzesi vardı. 300 metrekarelik alanda da Denizcilik Müzesini planladık. Yakında açılışını yapacağız. Yatırım ve hizmetlerimiz de devam etmekte. Kısa zaman sonra Sorgun’daki Boğaz Mevkindeki Halk Plajı ve mesire alanımızın açılışını da hep birlikte yapacağız. Amacımız bu güzel yerlerin oraların gerçek sahibi olan Manavgat halkımızda kalması. Halkımızın buralardan ücretsiz faydalanması önemli. Açılış ve temel atmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. Projelerimiz yangın, pandemi ve bu sürecin getirdiği ekonomik durumlar nedeniyle biraz gecikti. İhaleye 4 kere çıkıyoruz, ihale günü gelinceye kadar yaklaşık maliyet ihale bedelini aşıyor. Dolayısıyla ihaleye katılan olmuyor. Araç köprüsünün ihalesini 4. Kere çıktık. Yakında temel atacağız. Canlı hayvan pazarımızda da maliyetlerin hızla artmasından dolayı ihaleye giren olmadı. 10 gün sonra tekrar ihaleye çıkacağız. Etüd Merkezi projemiz var. Orası da ihaleye çıktı, giren olmadı. Amacımız olumsuzlukları aşarak projeleri neticeye götürmek. Yatırımlarımızın Manavgat’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR