Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Belediyesi, turizm potansiyeli yüksek olan Kumköy'de hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projesinin 2013 turizm sezonuna yetiştirileceğini bildirdi.

Ilıca Belediye Başkan Vekili Bekir Çakar, Kumköy'de hayata geçirecekleri projenin tüm altyapı, üstyapı, asfaltlama ve parke çalışmalarının tamamlanarak 2013 turizm sezonuna yetiştirileceğini söyledi.

        Projenin yeni sezona yetiştirilmesi için Ilıca Belediye Meclisi'nin ihale yapılmasına kara verdiğini belirten Çakar, bu kapsamda KDP'nin eksikliklerinin giderilmesi için yeşil alan ve refüjlerin ağaçlandırılması yönelik 2 bin ağaç, 30 bin çalı grubu ve 10 bin adet mevsimlik çiçek alımının ihaleye çıkarıldığını ifade etti.

        Turizm bölgesinde turizm hareketliliğinin oluşması ve görsel estetik için 3 süs havuzunun yapılacağını belirten Çakar, yol ve kaldırımlara 25 bin metrekare parke, 11 bin metrekare bordür, 2 bin adet ağaç altı elamanı döşemesi ve 500 metrekarelik alana park yapacaklarını kaydetti.

        Çakar, "Uygulamaya koyduğumuz KDP 2013 turizm sezonuna yetiştireceğiz. Projenin Kumköy bölgesine turizm hareketliliği oluşturacağına inanıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor." dedi.



Kaynak: cha