Manavgat Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği, “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyunun tiyatro severlerle buluşmasına sayılı günler kaldı. Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği tiyatro oyununun Dünya Premiyeri, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Kokteylli Premiyere, ünlü sanatçılar Bennu Yıldırımlar ve Burak Hakkı da katılacak.

Manavgat Belediyesi bünyesinde kentte bir ilk olarak hayata geçirilen Manavgat Kent Tiyatrosu (MAKET), “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyunun tüm hazırlıklarını tamamladı. Avukat, bankacı, ev hanımı, öğretmen, mimar, turizmci, grafik tasarımcı, halkla ilişkiler uzmanı, memur ve lise öğrencisi gibi amatör tiyatroculardan oluşan 19 kişilik ekip, ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği “İki Yakanın Hikayesi” adlı tek perdelik oyuna Mayıs ayından bu yana gece gündüz demeden hazırlandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in de hazırlık çalışmalarını sık sık izlediği 90 dakikalık oyun Manavgat’ın kent tarihini, geleneklerini, göreneklerini komedi ve dram unsurlarıyla anlatıyor. 24 Aralık’ta yapılacak olan Dünya Premiyeri öncesinde konuşan ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis, Manavgat’a ilk kez bir tiyatro kazandırdığı için mutlu olduğunu dile getirdi.Ünlü yazar ve yönetmen Kortidis, tiyatro sanatı, oyun ve Manavgat Kent Tiyatrosuyla ilgili şunları dile getirdi.

“Manavgat Kent Tiyatrosu’nu Mayıs ayından bu yana aralıksız çalıştırıyoruz. Yeni bir oluşum. Manavgat’a kültür eksenli bir çalışma kazandırmak bizim hedefimizdi. Sanıyorum son aşamalarındayız. İlk oyunumuzun büyük heyecanıyla prömiyerimizi bekliyoruz. Çok güzel bir ekip kurduk. Ekibin en önemli tarafı birbirleriyle olan ilişkisi. Biz zoru kolay yaptık. Kolayın içinden de güzele doğru ilerliyoruz. Bu tür sanatlar insanın kendisini keşfetmesiyle alakalı. Dolayısıyla aslında yemek gibi içmek gibi, hayatın bir parçası. Hocamız Muhsin Ertuğrul her zaman tiyatronun bir okul olduğunu dile getirirdi. Okul ve öğrenmek insanın tabiatıyla birlikte hayatı boyunca sürdürdüğü bir süreç. Tiyatro, sinema, televizyon bize iyi geldiği sürece gerekli şeylerdir. Tüm dünyada bir Pandemi süreci yaşadık. İnsanlar bu süreçte kendilerinden uzaklaştılar. Aslında kendilerine döndüler. Kendilerine döndüklerinde ne kadar yalnız olduklarını da gördüler. Tiyatro bizim yalnız olmadığımızı hatırlatan temel unsurlardan bir tanesi. İki yakanın hikayesi ise benim yazdığım bir oyun. Ben bu oyunu Manavgat şehri ve halkına armağan ettim. Daha sonra Manavgat’ta bir kent tiyatrosu kurma fikri ortaya çıktığında ilk olarak sanat ve sanatçı dostu Belediye Başkanı Sn. Şükrü Sözen’le bu oyunu seçtik. Başkanımızın da katkısıyla oyunun provalarına başladık. Son aşamasındayız ve heyecan içindeyiz. Güzel bir şey çıkartmak istiyoruz. Kendimize inanıyoruz ve seyircilerimizi bekliyoruz. “İki Yakanın Hikayesi” aslında Manavgat’ın kendi hikayesidir. Tarihi dramatik unsurlarıyla yeniden kurgulayıp, tasarladık. Komediyi de içine katarak güzel bir oyun sahneledik. Manavgat halkının kendi hikayesini kendisiyle buluşturmak gibi bir hedefimiz vardı. Meşhur Manavgat Nehri’nin bir de tarihi köprüsü var. Köprünün yapılış hikayesi ana konumuz. Hikayede köprünün son aşamasında bir parçası eksik kalıyor. Dolayısıyla iki yaka birbirine kavuşamıyor. Zaten oyun da buradan ilham alıyor. İki yakanın hikayesi, köprünün birleşememesi hikayesidir. Ama en nihayetinde biz iki yakayı birleştiriyoruz. Manavgat’ı bir bütün haline getiriyoruz. Çarşamba ve Turşamba birleşiyor. Herkesin seveceği, tarihi, eğlenceli ve gerçek unsurlara dayanan bir oyun. Müzikleri sevgili dostum Altuğ Akınsel yaptı, Işık tasarımını Umut Gülen yaptı. İzleyicilerimizle karşı karşıya geleceğimiz 24 Aralık tarihini heyecanla bekliyoruz”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye bünyesinde ilk kez bir kent tiyatrosunu hayata geçirdikleri için büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, eseri kente kazandıran Kosta Kortidis ve emek verenlere teşekkür etti. Başkan Şükrü Sözen, “Biz her zaman kentlerin gelişiminde kültür ve sanata verilen değerin büyük önemi olduğunun bilinciyle hareket ettik ve yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştirdik. Manavgat’ı bir kültür sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu günde kentimizde kültür sanat alanında yine bir ilkin startını vermekten gurur duyuyoruz. Tiyatromuzun kurulmasında emeği geçen Kültür Müdürlüğümüze, tiyatromuza kayıt olarak yaratıcı yeteneklerini ön plana çıkaran oyuncularımıza ve en önemlisi bu güzel eseri yazıp kentimize armağan eden, sahneleyen Kosta Kortidis’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Manavgat Kent Tiyatrosu’nun çok daha ileriye giderek tüm Türkiye ve dünyada adından söz ettireceğine yürekten inanıyoruz. Tüm halkımızı ve tiyatro severleri oyunumuzun prömiyerine davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR