Başkan Sözen, “Valilik Makamınca onay olmadan, bize tebliğler yapılmadan çöpleri toplayamazdık. Koordinatör ve Büyükşehir Belediyesi bu utanç tabelalarıyla halkı cezalandırdılar. Halkımız ve esnaf sıkıntı çekmesin diye çöpleri topluyoruz” dedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası gerekçe gösterilerek koordinatör Ömer Şahin’in girişimleriyle en prestijli caddelerin Büyükşehir Belediyesi’ne geçirilmesinden sonra oluşan çöp sorununa son noktayı koydu. Başkan Şükrü Sözen, meclis üyeleri ve belediye ekibi ile birlikte Antalya Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptıktan sonra caddede biriken çöpleri yarım saat içerisinde toplattı. Başkan Sözen, “Büyükşehir Belediyesi ve koordinatör Manavgat halkına bu utanç tabelalarını ve çöp yığınlarını reva görmüştür. Oysa biz Valilik onayı olmadan, Manavgat Belediyesi’ne resmi tebliğler yapılmadan çöpleri toplayamazdık. Yasanın bazı maddeleri görmezden geliniyor. Nerede tebliğ, nerede yasanın Büyükşehir’e verdiği görevler? Manavgat Belediyesi, esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm yanlış uygulamalara rağmen bu çöpleri alarak gerçek büyüklük nasıl olurmuş gösterecek” dedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in çöp kamyonları önünde yaptığı basın açıklamasını kalabalık bir halk kitlesi de tezahüratlar ve
alkışlarla izledi.

BU GÖRÜNTÜYÜ MANAVGAT’A REVA GÖRDÜLER

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen konuşmasına Manavgat halkının çıkarlarını korumak için göreve geldiğini ve bu görevin tüm seçilmişlerin sorumluluğu olduğunu söyleyerek başladı. Sözen, “Bizlerin bu toplumda göreve talip olmasının özünde bir tek temel duruşu vardır. Bu toplumun zarar görmemesi, kaynaklarının düzgün kullanılması, adil bir işleyişin hüküm sürmesi için çalışmak asli görevimizdir. Manavgat’ın çıkarlarını ve geleceğini korumak, tüm seçilmişlerin, siyasete talip olanların görevidir. Bizler de bu anlayışla geldik. Yasanın, halkın verdiği imkanları asla toplumu cezalandırmak anlamında kullanmadık. Her zaman özeleştiri yaptık ve insanların zarar görmemesi için kimseyi ayırt etmeksizin bugüne kadar hizmet etmeye gayret ettik. Ama maalesef ki bizim gösterdiğimiz hassas duruş karşısında Manavgat’ı cezalandırmaya çalışan şu anda gördüğünüz çöp dağlarını Manavgat’a reva gören yapılar da var” dedi.

MANAVGAT DEĞİL ANTALYA’NIN ÇIKARLARINA ÇALIŞIYORLAR

Bazı seçilmişlerin Manavgat’ın çıkarlarını korumayarak halkı cezalandırdığını belirten Başkan Sözen, koordinatörün Manavgat değil, Antalya merkezin çıkarları doğrultusunda çalışarak prestijli caddeleri Büyükşehir’e devrettirdiğini söyledi. Sözen, “Karnını Manavgat’tan doyurup, her türlü imkanlarından yararlanan, çıkarlarımızı koruyun diye halkın görev verdiği kişiler, maalesef kendini Manavgat’tan çok Antalyalı hissetmişlerdir. Antalya merkezin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye başlamışlardır. İnandığım bir şey var. Manavgat’a yaşayan insanları kimse cezalandıramaz. Bu toplumun hakları, imkanları nereden gelirse gelsin, burada yaşayanlardır, çocuklarımızındır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Ama şu anlayışla bunun aksi iddia edilmektedir. Kısa zaman önce Manavgat’ta rantı olduğuna inandıkları prestijli bütün caddelerimizi bizlerle paylaşmaksızın, kendini koordinatör ilan eden yasal sıfatı olmayan bir vatandaşın hazırladığı dökümle Antalya büyükşehir Meclisi’nden 10 dakikalık bir komisyon kararı ile geçirilmiştir” dedi.

HALK HAK ETMİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu güne kadar Manavgat Belediyesi’nin hiçbir zaman hizmette zafiyet göstermediğini de vurguladı. Sözen, “Özellikle temizlik işleri en başarılı olduğumuz birimdir. 400 civarında deneyimli arkadaşımızla hizmet veriyoruz. Günde 5-6 kez ana caddelerde ring yaparak herkes uyurken hizmet veriyoruz. Bu görüntüleri Manavgat halkı hak etmiyor. Yalan yanlış tabelalarla Manavgat halkı cezalandırılıyor. Manavgat halkı tarih boyu yaşamadığı zafiyetleri yaşıyor. Yaşamadığı cezalandırmaları yaşıyor. Buna kimsenin hakkı yok.

MECLİS KARARI TEBLİĞ EDİLMEDİ

Başkan Sözen, meclis kararlarının Manavgat Belediyesi’ne henüz tebliğinin yapılmadığını belirterek halkın yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Sözen, “İzliyorum iki gündür yanlış bilgilerle esnafı yanıltmaya çalışıyorlar, şu utanç levhalarla halkı yanıltıyorlar. Bu kişiler, kendi üstündeki insanları da yanlış bilgilendirerek Büyükşehir’i yanlış yönetim şekillerine sevk ediyorlar. Meclis kararı diyorlar ama bu kararlar etik olmayan süreçte işliyor. Antalya büyükşehir meclis kararı alınıyor. Meclis kararı alındıktan sonra sayın valim meclis kararını imzalar ve meclis kararı yürürlüğe girer. Ve alınan meclis kararı Manavgat belediyesine tebliğ edilir. Ve etik olarak çalışma süreci yasa gereğiyse işlemeye başlar. Çalışma planı bizlere tebliğ edilmedi. Manavgat’la ilgili çalışma planını tebliğ bile etmeden, kendileri ertesi gün çalışma başlatmıştır. Bu doğru bir yöntem değil. Bu yasayla bu caddelerin ilan ve reklam vergileri de dahil Büyükşehir’e gidiyor. Manavgat belediyesinin bu tür uygulamalarla halka hizmet edecek geliri kalmamıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN DE YASADA SORUMLULUKLARI VAR

Başkan Sözen, Büyükşehir Belediyesi’nin de aynı yasaya göre sorumlulukları olduğunu da vurguladı. Sözen, “Utanç” tabelaları dediği tabelaları göstererek, eksik bilgilerle halkın yanıltıldığını söyledi. Sözen, “5216 sayılı yasaya göre Kanunun 7. maddesinin (i)bendine göre Büyükşehir Belediyesi çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirleri almak zorundadır. Büyükşehir katı atık yönetim planını oluşturmak ilgili belediyeye tebliğ etmek zorundadır. Arkasından toplanan çöplerin aktarılması için aktarma istasyonları ve akabinde de bertaraf tesisleri kurmak yine büyükşehir belediyesinin görevleri arasındadır. Ayriyeten bertaraf istasyonları da kurarak bunları katı atık yönetim planı içerisinde kurduğu tesisleri Manavgat belediyesine göstermek tebliğ etmek zorundadır. Bize Büyükşehir belediyesi herhangi katı atık yönetim planını sunmayıp, aktarma istasyonları ve bertaraf tesisleri oluşturmadan ve bize tebliğ etmeden Manavgat halkını yok saymıştır. Manavgat tarihinde görmediği bu duruma koordinatör eli ile getirilmiştir. Nerede tebliğleriniz? Nerede tesisleriniz? Böyle bir çalışma anlayışı olamaz. Siyasi hırsla yanlış çalışma anlayışı ile koordinatörün yanlış uygulamalarıyla halk cezalandırılıyor” dedi.

HALKIMIZ YANLIŞIN ALTINDA EZİLMESİN DİYE

Başkan Sözen, son olarak halk sağlığı için halkın ve esnafın mağdur olmaması için çöpleri toplayacaklarını söyledi. Sözen, “Bu gün burada oluşumuz bu yanlış bilgilendirmenin altında Manavgat halkımızın ezilmemesi ve esnafımızın mağdur olmaması içindir. Bu yanlış uygulamalara rağmen Manavgat belediyesi bu çöpleri alacaktır. Mutlaka bir caddeyi meclisinde bütün gelirlerini alıyorsan, peyzajı, temizliği, güvenliği, zabıtayı vermek zorundasın. Manavgat halkına bunu reva görüyorsun. Büyükşehir belediyesi Manavgat belediyesini görevini yapmıyor diye suçluyor. Böyle bir şey yok. Halkımızı sıkıntıya sokmamak, halkın ve esnafların sağlığı adına çöp toplama işlemini; görev ve sorumluluk bilincinde olarak topluyoruz. Yakın zamanda Manavgat'ımızın elinden alınan değerleri ile ilgili siz değerli halkımızla bir araya geleceğiz. Bu asılan levhalar utanç levhası olarak burada kalacak. Çalışma anlayışımızda her zaman iletişimden ve birlikte çalışmaktan yana olduk ama bunun yanı sıra toplum menfaatleri ve halkın çıkarları adına da her zaman doğru bildiklerimizi ifade etmekten de kaçınmadık. Doğrularımız ve kırmızı çizgilerimiz adına, doğru bilgilerimizi söylemeye hazırız. Bu günkü durumda da halkın her zaman yanında olduğumuzu göstereceğiz. Halkın sağlığını ilgilendiren konularda ise asla herhangi bir soruna izin vermeyiz” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR