Antalya Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), yeni sezonu 5 Ekim'de 5 oyunla açıyor. Geçen yıl sahnelenen Hacıyatmaz ile Kepezlilere merhaba diyecek olan KBT, yeni sezonda Barışa Maya Nasrettin Hoca, Buzlar Çözülmeden, Yunus Emre Aşk Ateşi eserlerini tiyatroseverlerle buluşturacak.

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kurumsal bir kimlik kazandığı 1999'den beri ücretsiz kurs hizmetiyle oyuncu yetiştiren Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), 2012–2013 sezonda 5 ayrı oyun sahneleyecek. Sakarya Bulvarı'nda Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nin hizmete girmesiyle geçen dönem 4 ayrı oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkan KBT, yeni sezonda yeni bir oyun olan ‘Aspendos Güzeli’ni sahneleyecek. Hüseyin Erdoğan’ın, Terentius’un ‘Andros Güzeli’ adlı oyunundan Antalya’ya uyarlayarak yönettiği, iki perdelik, müzikli bir Akdeniz komedisi olan yeni oyunun ilk gösterimi (prömiyeri) 20 Ekim'de yapılacak.

Söz konusu oyunda rol alacak kadro ise şöyle: KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli ile birlikte Özlem Davutoğlu, Özge Efe, Derya Bütev, Cengiz Kaya, Hatice Yalav, Demet Dilara Adamhanoğlu, Emre İnal, Aykut Keser, Hüseyin Yorgancı, Semagül Demir, Dudu Yürekli, Mustafa Samanlı ve Nisa Acar'ın görev aldığı oyunun müziğini İhsan Kılavuz, ses-efektini Refik Yardımcı, ışığını Mustafa Uçak, asistanlığı ise Oya Güzel yapıyor.
Kaynak: cha