Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Polonya Cumhuriyeti Konsolosu Joanna Kułakowska - Kumoch, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği temsilcileri, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Üyeleri ve diğer davetliler, ressam İlayda Naz Dişbudak'ın yağlı boya tablolarından oluşan sergisinin açılış törenine katıldı.

Sergi, Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması'nın 100. yılı nedeniyle Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Alanya Belediyesi ve Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği tarafından ortaklaşa düzenlendi. Sergide, Mustafa Kemal Atatürk, bağımsız Polonya Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanı Mareşal Józef Piłsudski, Nazım Hikmet, Adam Mickiewicz, Mimar Sinan, Nicolaus Copernicus gibi Türkiye ve Polonya tarihindeki önemli isimlerin portreleri yanı sıra İstanbul Ortaköy Camii, Krakov Mariacki Kilisesi, gelincikler ve lale tabloları yer aldı.

Ayrıca, Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Ukrayna Lviv'ten "The First Theatre Dzvindivkyprojekt" grubu ve Amerikalı Kazak asıllı piyanist Alue Eleke, açılışta mini bir konser verdi.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Polonya Cumhuriyeti Konsolosu Joanna Kułakowska - Kumoch ve Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Boguslawa Michalowska, konuşmalarında Türkiye ve Polonya arasındaki dostluk ve kültürel bağların önemine vurgu yaptılar. Konsolos Kułakowska - Kumoch, Türkiye ve Polonya arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için özellikle gençlere daha çok imkan tanıyan ülkemizin, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğini daha da ileriye taşımak amacıyla Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu sergiyi Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması'nın 100. yılı kutlamalarına dahil ettiğini söyledi.

Sergi, 28 Nisan 2023 - 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Kızılkule de ziyarete acık olacak

Editör: Haber EDİTÖR