Sinemaseverler bu hafta 5 yeni film ile buluştu. 24 Ağustos haftasının öne çıkan filmi Çin yapımı “Savaşın Çiçekleri.” Son yıllarda çektiği filmler ile sinema dünyasında hatırı sayılır bir yere sahip olan Çin’li Yimou Zhang’ın yönettiği film de Amerikalı oyuncu Christian Bale ile Ni Ni, başrolü paylaşıyor. “Savaşın Çiçekleri” 1937 yılındaki Çin-Japonya Savaşı’na farklı bir pencereden bakıyor. Haftanın tek Türk filmi ise çocuk-gelin dramını farklı bir bakış açısıyla anlatan “Lal Gece” Reis Çelik imzası taşıyor.

BENi YARGILAMA (NESSUNO MI PUO GIUDICARE)

Alice, Roma’nın kuzeyinde ailesiyle mutlu bir hayat yaşamaktadır. Beklenmeyen bir kazada kocası ölünce kendisini beş kuruşsuz, evsiz barksız çocuğuyla sokakta bulur. Hayatı kâbusa dönmüştür. Kendilerini geçindiremedikleri için sosyal hizmetler çocuğunu elinde alacaktır. Alice, başına gelecekleri tahmin edememiştir, dünyanın en eski işini yapmaya karar verir. Massimiliano Bruno’nun yönettiği ve Paola Cortellesi, Raoul Bova, Rocco Papaleo ile Anna Foglietta’nın oynadığı “Beni Yargılama” İtalyan yapımı romantik-komedi türünde.

KORKU EFENDİSİ (SINT)

Efsaneye göre Aziz Nikolas ülkeyi haraca bağlayan ve çocukları kaçıran kötü bir adamdır. Halkın ayaklanmasıyla beraber 5 Aralık gecesi vahşice öldürülür. Ölümünden sonra 5 Aralık gecesi dolunay ile beraber Aziz Nikolas öcünü almak için geri gelir. Artık o geceyi unutmak hiç kimse için mümkün olmayacaktır. Dick Maas’ın yönettiği ve Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Caro Lensen, Joey Van Der Velden’ın oynadığı “Korku Efendisi” 2011 Tribeca Film Festivali’ne katılmıştı. Hollanda yapımı film ayrıca, 2010 Kasım - Aralık ayları Hollanda box office listesinde 1 numara olmuştu.

SAVAŞIN ÇİÇEKLERİ (THE FLOWERS OF WAR)

1937 yılında Japonya, Çin’in başkenti olan Nanjing’i işgâl ettiğinde resmi olmayan rakamlara göre 300.000 Çin’li katledilir. Çin ve Japonya arasında gerçekleşen savaşta tüm şehir bombalanmıştır. Vefat eden yerel papazın cenazesine yeni bir papaz katılır. Manastır öğrencileri ile fahişeler arasında kalan papazın yaşadığı bu ikilem, fedakârlığı ve onuru keşfetmesini sağlar. Yimou Zhang’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Savaşın Çiçekleri”nde Amerikalı oyuncu Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang başrolü paylaşıyor.

KABUS (FAIRYTALE)

Eşinden boşanan Sophia, kızı Helena’yı da yanına alarak yeni bir hayata başlamak üzere uzak bir şehre taşınır. Anne - kızın yaşamaya başladıkları yeni ev, gizemli geçmişi olan bir apartmandadır. Helena’nın süt dişlerininin dökülmeye başlaması ile birlikte, evin sakladığı korkunç sırlar da açığa çıkmaya başlar. Yaşadıkları kâbus geriye dönülmez bir hal alacaktır. Christian Bisceglia ile Ascanio Malgarini’nin yönettiği ve Harriet MacMasters Green, Sabrina Jolie Perez’in oynadığı “Kabus”, gerilim-korku sevenler için.

LAL GECE

Gece geç saatlere kadar süren düğünün ardından odaya alınan ve yüzü kırmızı duvakla örtülen gelin korkuyla damadı beklemeye başlar. Uzunca bir aradan sonra müzik ve silah seslerinin arasında kapı açılır ve damat odanın içine itilir. Damadın ardında kapı kapanırken sesler de kesilir. Ancak, gerdek odası ikisi için de bir cezaevine dönüşmüştür. 2011 yılı Mart ayında Ardahan’da çekilen film, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak “çocuk gelin” dramını oldukça farklı bir bakış açısıyla perdeye aktarıyor. Reis Çelik’in yönettiği ve İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya ile Ahmet Aydın’ın oynadığı Lal Gece, haftanın tek Türk filmi.
Kaynak: cha