1999 Düzce depreminin 23. Yıldönümünde gerçekleşen tatbikatla radyo televizyonlarda anonslar geçilerek telefonlara Hayati uyarı mesajı gönderildi. Tatbikat esnasında vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Saat 18.57'de 85 milyon ile hep birlikte deprem tatbikatı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da tatbikat öncesi bir açıklama yayınladı. Türkiye genelinde tatbikat 18.57 itibarıyla yapıldı.

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde olası bir depreme hazırlıklı olmak da hayati bir önem taşıyor. Bundan tam 23 yıl önce gerçekleşen Düzce depreminin yıldönümünde saatler tam 18.57'yi gösterdiğinde dev bir tatbikat hayata geçirildi. 12 Kasım deprem tatbikatında tüm televizyon ve radyolarda tatbikat anonsları geçildi ve telefonlara AFAD tarafından uyarı mesajı gönderildi. 

12 Kasım 1999 Düzce depreminin 23. Yıldönümünde saat 18.57'de İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda, Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" yapıldı. AFAD merkezinden yönetilen Çök-Kapan-Tutun tatbikatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajıyla başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyük depremin yaşandığı illere canlı bağlantı yaptı. Saatlerin 18.57 olmasıyla birlikte Türkiye genelinde Haber Alma ve Yay (HAY) sistemi üzerinden cep telefonlarına ve televizyon kanallarına bilgilendirme ve hayati uyarı bildirimleri gönderildi. AFAD'da da saat 18.57'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yaptı.

Editör: Haber EDİTÖR