MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İç ve dışı dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan'ın maruz kaldığı tehditleri anlamamız zordur. Kazakistan'da olayların önü alınmıştır. Emperyalist çevrelerin bundan sonra da boş durmayacağı kesindir. Soğuk savaş döneminin tarihi bir simetrisi yaşanmaktadır.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI SORUMLU BİR TAVIR TAKINDI

Hedefte Türk-İslam coğrafyaları bulunmaktadır. Kazakistan'daki istikrarsızlıklara karşı Türk Devletleri Teşkilatı sorumlu bir tavır takınmıştır. Türk Devletleri arasında askeri anlaşma olmadığı için istikrar tesis edilememiştir. Türk Devletleri arasında bunun bina edilmesi lazım. Ayrımız, gayrımız yok, kimseye muhtaç değiliz. Bizim için Ankara ne ise Türk Devletleri'nin başkentleri de odur. Aralarında da hiçbir fark yoktur. Sınırlarımız, coğrafyalarımız, ülkelerimiz ayrı olabilir, ama kaynağımız, milletimiz aynıdır.

EŞİTSİZLİĞİN KÖR DÜĞÜMÜ

Türkmenler, Kürtler ve Araplar gibi Irak'ın kurucu unsurundan biridir. Türkmensiz bir Irak yaralıdır, yetimdir. Türkmenler asli kurucu unsur olmalarına rağmen, buna rağmen sosyal haklardan mahrumdur. Bu adil değildir, eşitsizliğin kör düğümüdür. Türkmenler, kimlik ve kültür özelliklerinden, içinde yaşadıkları coğrafyaya kadar çatışma havzasının tam göbeğinde yer almışlardır. Türkmen kardeşlerimizin Irak'ta yaşadığı yerler etnik ve mezhebi fay hatlarının geçiş güzergahıdır. Irak Türkmenleri siyasi baskılardan çok çekti. Türkmenlerin ve Türkmen kentlerinin imhasına hizmet insanlık suçudur. 

Kerkük Türk'tür, başka söze gerek yoktur. Türkmenler Irak toplumunun şerefli topluluklarıdır. Irak'ta kurulacak yeni hükümette Türkmenlerin birden fazla bakanlıkta görev alması tarihi bir önemdedir. Mezhepçilik fitnedir, Türk milletine çekilmiş bir silahtır. Irak Türkmenleri düştükleri tuzaktan derhal kurtulmalıdır.

ENES KARA'NIN ÖLÜMÜ: İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İNSANİ VE VİCDANİ DEĞİLDİR

Enes bulunduğu apartmandan kendisini yere bırakmıştır. Bu elim intiharın ruh sağlığı ile ilgili detaylı görüş paylaşacak değiliz. Rus sağlığı kanun teklifimiz bir önce görüşülmesini bekliyoruz.  Geleceğimizi riske atamayız, gençlerimizi sahipsiz bırakamayız. Malum intihar ne ilk ne de son olacaktır. Söz konusu intihar olayının muhafazakar kesim için intikam aracına dönüştürülmesi insani ve vicdani değildir. Bu olay üzerinden inançlarımıza saldıranlar art niyetli. Kimin inanıp inanmadığı, kimin nereye gönül verdiği bizim sahamızda değildir. CHP'nin sürekli gündemde tuttuğu Enes Kara intiharı kolektif saldırı haline getirilmiştir. Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra hayatın olağan akışı içinde varolmaya devam edecekler. İster özel yurt olsun ister devlet yurdu olsun, elbette hiçbir öğrencimizin aç ve açıkta kalmasına göz yumamayız. Devletin en temel görevlerinden biri de yurtlar inşa ederek köklü çözüm sunmak. Son yıllarda bu alandaki gelişmeleri takip ediyoruz. Marjinal kesimler, bölücü ve yıkıcı odakların istismar kampanyası yürüttükleri bilinen bir gerçektir. Enes Kara'nın böyle bir sorununun olmadığı, devlet yurdunda kalmak için müracaatının bulunmadığı açıklamalarla sabittir. Asıl nedeni karanlıkta kalan intihar üzerinden inançlarımıza saldıranlar, ilk kez intihar yaşanmış gibi manevi değerlerimizi karalamaya girenler art niyetlidir. Hiçbir intihar tasvip edilemez. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz.

SEZEN AKSU'YA TEPKİ: SERÇEYSEN SERÇELİĞİNİ BİL

Sorumsuz ve şuursuz bir sanatçısının sefalet hali cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Hazreti Adem ile Havva'ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa bürünme. Bu tiplerin kalpleri taşlı ve dikenlidir. 

A'DAN Z'YE SAHTEKARLIK

CHP'nin çıkıp, 'Bizim Genel Başkanımız peygamber soyundan geliyor' açıklaması maneviyat dolandırıcılığıdır. Kılıçdaroğlu, peygamber efendimizin soyundan geliyor ise, onun ahlakı ile bezenmesi beklenen bir insanlık halidir. Böyle bir manevi yüksekliğin kırıntısı bile kendisinde yoktur. Siyasi ikbal için peygamber efendimizin soyundan geldiğini iddia etmek münafıklık, a'dan z'ye sahtekarlıktır.

ADAYLARI ARASINDA OSMAN KAVALA DA MI VARDIR

CHP zihniyeti terörist Demirtaş'ın yanında, Sorosçu Osman Kavala'nın izindedir. Anlayamadığımız nokta CHP'lilerle birlikte yabancı ülke diplomatlarının mahkemede ne aradıklarıdır. Osman Kavala, Türkiye'yi sevmemesine rağmen CHP'lilerin Kavala sevgisi neye yorumlanmalıdır. Yoksa Kılıçdaroğlu'nun kafasında cumhurbaşkanı adayları arasında Osman Kavala da mı vardır!

BİZ TENCERE VEYA ŞİŞE DEĞİLİZ Kİ KAPAK BİZİ BULSUN

'Bu Bahçeli'ye kapak olsun' diyen Kılıçdaroğlu'na şunu demek isterim ki biz tencere veya şişe değiliz ki kapak bizi bulsun. Sayın Kılıçdaroğlu sokak lambası gibi olma ki kime yandığın belli olsun. Bu yıl ki piyangonun Kılıçdaroğlu'nun çıkmadığına çok şaşırdım, halbuki bütün numaralar ondaydı.

BAŞTAN AYAĞA SANCILI BİR DURUM

Zillet ittifakı dağınıktır. Bu ittifakın henüz cumhurbaşkanı adayı bile yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin içinde kimlerin yer alacağı konusu baştan ayağa sancılı bir durumdur.

KARŞI ÇIKANLARIN MAYASINDA BOZUKLUK VAR

Diyarbakır Kırıklar Dağı'na Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı kurulmasına karşı çıkanların mayasında bozukluk vardır.

Editör: Haber EDİTÖR