Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 81 il ve KKTC'de düzenlenen tatbikat öncesi mesaj yayınladı. Başkan Erdoğan mesajında şunları paylaştı: Bilim insanlarımız bölgemizdeki önemli fay hatlarının üzerinde yer alan ülkemizde büyük depremlerin yaşanma ihtimalinin giderek arttığı konusunda fikir birliği içindedir. Evet depremin yaşanmasını engellemek mümkün değildir ama can ve mal kayıplarının önüne geçecek tedbirleri almak bizim elimizdedir.

Geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden çıkardığımız dersler ışığında yaptığımız hazırlıklarla hamdolsun artık hiçbir afette vatandaşlarımızın 'nerede bu devlet' diyen feryadını duymuyoruz. Bu çerçevede AFAD bünyesinde oluşturduğumuz Bütünleşik Afet Yönetim Stratejimiz, Afet Öncesi Hazırlık ve Risk Azaltma, Afet Anında Müdahale, Afet Sonrası İyileştirme olmak üzere 3 kademeden oluşmaktadır.

Sizlerden beklentimiz tatbikata gönüllü şekilde katılarak kendinizin ve çevrenizin reflekslerini muhtemel bir depreme göre test etmenizdir. Bu tatbikata ayıracağımız birkaç dakikayla hep beraber ömrümüze ömür katacak, bir deneyim kazanacağımıza inanıyorum. Saatlerimizin 18.57'yi göstermek üzere olduğu şu anda sizleri afet bilgisi eşittir hayat bilgisi anlayışıyla "çök-kapan-tutun" diyerek hayata tutunmaya davet ediyorum.

Editör: Haber EDİTÖR