Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Kahramanmaraş'taki çadır kentte incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti. Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

"VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir felaketle baş başayız. Pazartesi 4.17’de gerçekleşen deprem felaketi, malum 10 vilayetimizi vurdu. Bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş. Kahramanmaraş’ta bu deprem ilk adımını burada yaşadık. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımın bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabrı, bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi. Bundan sonra da yine gösterecektir. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Devlet tüm imkanları ile başta AFAD olmak üzere, AFAD koordinesinde bu çalışmalarını belediyelerle birlikte yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarım ile birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber EDİTÖR