Türkiye genelinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Meteoroloji 1 Şubat 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 42 ilde kar yağışı bekleniyor. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nda sağanak ve yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul'un özellikle yüksek bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. İşte güncel hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya ve Mersin dışında) Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Mersin dışında kalan yerlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde beklenen yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olması bekleniyor.

ADANA 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA 9°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri yağmurlu

HATAY 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, batı çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Editör: Haber EDİTÖR