Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet Tanju İşler, bayram tatilinin denk geldiği ikinci ara tatil dönemiyle birlikte sektörde yavaş yavaş hareketlenmelerin başladığını belirtti. İşler, "2023 yılına büyük bir umutla giren Türk turizm sektörü, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle bir müddet durgun günler geçirdi. Ancak yeni yeni yurt dışından sezon için rezervasyon akışları başladı. İç turizmde de Ramazan Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Bayramda Türkiye genelinde otel dolulukları şu an yüzde 70-75 civarında gözüküyor. Bayrama kadar bu oranın yüzde 80-85'lere çıkacağını düşünüyoruz. Bunda ara tatilin son iki günün bayrama denk gelmesinin de etkisi oldu" dedi.

Yerli turistlerin bayram döneminde ilk tercihinin Ege Bölgesi olduğuna dikkat çeken İşler, "Çeşme, Foça, Seferihisar, Bodrum, Marmaris, Fethiye otellerinde doluluk oldukça iyi olacak bayramda. Bu yıl Antalya bölgesine de talep yüksek. Termal oteller ve sahil otelleri tatilcilerin öncelikli tercihi oluyor. Kapadokya'ya 12 ay talep geliyor. Vatandaş pansiyonlardan 5 yıldızlı otellere kadar her tesise ilgi gösteriyor. Bu yıl Ramazan Bayramı tatili eğlence odaklı olmaktan çok depremin stresini atmak ve Ramazan huzurunu yaşamak odaklı olacak" şeklinde konuştu.

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ise bayram tatili ve ikinci ara tatilin birleşmesiyle birlikte taleplerde hareketlilik başladığını belirterek, "Deprem nedeniyle bir süre durma noktasına gelen rezervasyonların bayram döneminde yeniden normale dönmesini bekliyoruz" dedi.

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal da otel rezervasyonlarında bayram hareketliliğinin başladığını söyledi ve "Yaşanan felaketin ardından ileri tarihli rezervasyonlarda ve bayram dönemi rezervasyonlarında ise ciddi anlamda bir iptal talebi almadık. Yalnızca, yeni satış taleplerinde ciddi bir düşüş ve ertelenme söz konusu.

Editör: Haber EDİTÖR